Evsizlere Valilikten şefkat eli

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın ölümüne neden olan korona virüs salgını ülkemizde de etkisini fazlasıyla hissettirmeye başladı.

Evsizlere Valilikten şefkat eli
Yayınlanma:
Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kontrollü şekilde sokağa çıkma yasağı ve kişisel izolasyondan dolayı büyük şehirlerde en büyük sıkıntıyı sokakta kalan ve gidecek yeri olmayan kimsesiz ve evsizler yaşamaya başladı.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Başkent sokaklarında, metrolarda, garlarda ve terminallerde yaşamak ve yatmak zorunda kalan evsizler ve kimsesizlere Ankara Valiliği devletin şefkat elini uzattı. Valilik bu amaçla korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin ardından Ankara Valiliği, AŞTİ’de yaşayan evsizleri polis eşliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan şefkat evlerine götürmek üzere harekete geçti.

whatsapp-image-2020-03-29-at-13.01.43.jpeg

POLİS EŞLİĞİNDE TOPLANDILAR

Dün sabah saatlerinden Ankara Valiliğinden gelen görevliler polisler eşliğinde AŞTİ’de bütün peronları ve bekleme salonlarını tek tek kontrol ederek burada geceyi geçirmek ve yaşamak zorunda kalan evsizleri tek tek toplamaya başladı. Polis kontrolünde yapılan operasyon sonrası toplanan vatandaşlar AŞTİ’nin Ankara içinde servis yolculuğu yapan otobüsleri ile kalacakları şefkat evlerine götürüldüler. Bazı evsizler toplanmalarına teptik göstermelerine karşın polisin ikna edici konuşması ve durumun ciddiyetini anlatması sonrası ikna olarak otobüslere binip gittiler.

whatsapp-image-2020-03-29-at-13.01.32.jpeg

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.