Farklı bakış açısıyla fillerin ressamı Gülay Çelik Akay! | Sergi Ankara'da...

Emekli resim öğretmeni Gülay Çelik Akay ''Similia'' isimli yağlı boya resim ve heykel sergisini, Turizm Bakanlığına bağlı Nuri Pakdil Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde sergisini Başkentli sanatseverlerle buluşturdu.

Farklı bakış açısıyla fillerin ressamı Gülay Çelik Akay! | Sergi Ankara'da...
Yayınlanma:

Ressam Gülay Çelik Akay kendisinin 3. kişisel sergisini Ankaralılarla buluşturdu. Çok sayıda davetlinin katılım sağladığı sergide yer alan eserler ilgi ile izlendi. Sergi, 5 Mart 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Heykel Anasanat Dalı bölümünden 1991 yılında mezun olduğunu belirten ressam ve heykeltraş Gülay Çelik Akay, 28 yıllık resim eğitmenliği sonrasında emekli olduğunu ifade etti. Öğretmenlik yıllarında birçok karma sergilere katıldığını sözlerine ekleyen Çelik, ''Emekli olduktan sonra sanatsal çalışmalara ağırlık verdim. Kendi atölyemde yağlı boya resimler ve heykeller yaparak sanatın içindeyim'' dedi.

sergi2.jpg

Çalışmalarında çok farklı disiplinler sürdürdüğünü belirten Çelik, ''Soyut-fügüratif tarzda filleri tuvalime taşıyorum ve metalden fil heykelleri yapıyorum. Koca gövdeli fillerin yaşamı hep ilgimi çekmiştir. Uçsuz bucaksız doğada bir su kenarında , tüm heybetleri ile yavruları yanlarında sakin sakin yürüyorlar. Bakışları insana huzur veriyor. Sürü halinde yaşamlarında nasıl bir tını var? Nasıl bir duyguları ve hisleri var? Bu duygularla fillere bir kalem, boya malzemelerinin yetmeyeceğini düşünerek çalışmalarımı bu yönde geliştirdim" diye konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.