Fethi Yaşar kazandı mı? 2024 Yenimahalle yerel seçim sonuçları

CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar seçimi kazandı. 2024 Yenimahalle yerel seçiminde oyların yüzde 59,16'sını alan Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediye Başkanlığında bir kez daha güven tazeledi.

Fethi Yaşar kazandı mı? 2024 Yenimahalle yerel seçim sonuçları
Yayınlanma:

YENİMAHALLE BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Yenimahalle için 417.430 oy kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar yüzde 58,35 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Yenimahalle Belediyesi CHP tarafından yönetiliyor.

FETHİ YAŞAR KİMDİR?

thi Yaşar, 1949 yılında Afyon'un Sandıklı İlçesi'nde doğmuştur. İlk ve ortaokul eğitimini Sandıklı'da tamamladıktan sonra lise eğitimini Ankara'da almıştır.

Eğitim hayatını tamamladıktan sonra serbest ticarete adım atan Fethi Yaşar, ailesiyle birlikte Yenimahalle ve Siteler'de ticaret hayatına başlamıştır. Ülkemizin önemli sektörlerinden olan tekstil ve turizm alanlarında yatırımlar yaparak ticaret hayatına devam etmiştir. Şu anda tam entegre döşemelik ve perdelik kumaş üreten Prestige Mensucat AŞ'nin ve 4000 yatak kapasitesine sahip Yaşar Turizm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yapmaktadır.

Siyasete olan ilgisi çocukluk yıllarına dayanır. Babası uzun yıllar Sandıklı'da CHP yöneticiliği yapmıştır. Fethi Yaşar ise 1966 yılında Yenimahalle Gençlik Kolları'na girmiştir. Sonraki yıllarda CHP'de Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur. 1990 sonrası SHP döneminde üç dönem Kurultay Delegeliği yapmıştır.

CHP'nin yeniden açılmasının ardından üç dönem Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2000 yılının sonlarında İlçe Başkanlığı görevini kendi isteği doğrultusunda dönemin genel başkanı ve genel sekreterine danışarak bırakmıştır.

Fethi Yaşar, 2004-2009 yılları arasında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Kurultay delegesidir. 2009 - 2014 - 2019 Yılları Mahalli İdareler Seçimlerinde Yenimahalle'den CHP adayı olarak katıldığı seçimleri kazanarak Yenimahalle Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Fethi Yaşar, evli olup, iki erkek çocuk ve üç torun sahibidir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.