Genç girişimciden yenilikçi çözüm!

Yozgat, Sorgun’dan gelerek Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği'ne katılan 12 yaşındaki Muhammet Karadoğan, faydalı bir tasarım üretmenin verdiği mutluluk ve heyecan ile stanttaki yerini aldı. Genç yetenek, kendi tasarımı olan doku zedelenmesi veya deformitenin önlenmesini sağlayan aparat ile ilgili anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.

Genç girişimciden yenilikçi çözüm!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

YOZGAT’TA ANKET ÇALIŞMASI

Ankara Mamak Belediyesi, Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda gerçekleşen Bilim ve Kültür Şenliği’nde yerini alan Karadoğan, serçe parmak ağrısına çözüm olabilecek aparat tasarım sürecini şu sözlerle anlattı: “Cep telefonu ve Fare (Mouse) kullanımından kaynaklı serçe parmağımda bir ağrı hissettim. Sonra çevremde gözlem yaptım ve aynı ağrıdan başka kişilerde de olduğunu fark ettim. Bu durumu danışman öğretmenim ile paylaştım. Öğretmenin ile bir araştırma yaptık. Sorgun Devlet Hastanesi’ndeki Ortopedi Uzmanı’na başvurduk. Hastaneden buna benzer hiç bir şikayet gelmediğini öğrendik. Biz de bunun için daha kapsamlı bir araştırmaya koyulduk ve Anket Google Form üzerinden bir araştırma anketi oluşturduk. Bu anket aracılığıyla Yozgat'taki 14 yaş üzeri bireylere ulaştık. Sonra onlardan yanıt geldi. Onlar da telefon kullanımından dolayı aynı şekilde serçe parmaklarında ağrı ve acının olduğunu söyledi. Alanında uzman 1 akademisyen ve 2 öğretmen soruları inceledi. yeni bir aparat tasarlamaya karar verdik.”

y.jpg

TÜRK PATENTİ TASARIM TESCİL BELGESİ VERİLDİ

Sorgun Bilim Sanat Merkezi'nden ve danışman öğretmeninden aldığı destekle tasarımı geliştiren Karadoğan, Türk Patent Enstitüsü'nden aldığı Tasarım Tescil Belgesi ile projeyi resmileştirdiğini sevinçle aktaran Karadoğan, 5 kişi tarafından kullanılan aparatın olumlu geri dönüşler alması üzerine patent başvurusunu tamamladığını belirtti.

Türk Patenti Tasarım Tescil Belgesi'ni alan genç girişimci, bir sonraki hedefinin ise tasarımı üretip, ticaretini yaparak ülkesine katkı sağlamak olduğunu açıkladı.

parmak.jpg

GENÇ GİRİŞİMCİ’NIN BAŞKENTLİLERE MESAJI

Karadoğan'ın Ankara'daki vatandaşlara yönelik mesajı ise, tasarladığı aparatı deneyip kullanmaları yönünde oldu. Karadoğan, “Özellikle e-ticaret yapanların telefonla uzun süre vakit geçirmesi nedeniyle oluşan ağrılara çözüm sunmak için bu yenilikçi aparatı tasarladım. Umarım herkese faydalı olur. Başkentlilere ve herkese öneririm.” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.