Gençlik Parkı mor salkımlı çiçeklerle kaplandı!

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki tarihi Kent Merkezi Ulus'ta yer alan Gençlik Parkı, baharın gelmesiyle birlikte göz kamaştıran bir güzelliğe büründü. Park içindeki yürüyüş yolu, mor salkımlı sarmaşıklarıyla ziyaretçilere adeta masalsı bir yolculuk sunuyor.

Gençlik Parkı mor salkımlı çiçeklerle kaplandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Gençlik Parkı, mor salkımlı çiçeklerle bahar aylarında vatandaşların ilgi odağı oldu. Parkın havuz kenarında uzanan yol, Çin kökenli mor salkımlarla bezenmiş durumda. Mor salkımların oluşturduğu bu görsel şölen, doğanın büyüsünü hissetmek isteyenleri kendine çekiyor.

VATANDAŞLAR MOR SALKIMLI ÇİÇEKLERE HAYRAN KALDI

Baharın güzelliklerini yaşamak isteyenlerden biri olan Sena Bal, ailesiyle birlikte hafta sonunu Gençlik Parkı'nda geçirdiğini belirtti. Çiçeklerin açtığı bu doğal güzellik içinde keyifli vakit geçiren Bal, parkın güzelliğine hayran kaldığını dile getirdi.

genclikparki.jpg

Gençlik Parkı, Ankara'nın tarihine uzanan bir hikâyeye sahip. Cumhuriyet'in ilk yıllarında Ankara'nın planını yapmak üzere Hermann Jansen tarafından tasarlanan ve 1943 yılında açılışı gerçekleştirilen park, 275 bin metrekarelik bir alana yayılıyor.

Park içerisinde 4 bin 296 metrekarelik havuz alanı ve 70 bin 422 metrekarelik çim alan bulunurken, çocuk oyun alanlarından lunaparka, opera binasından tiyatro salonlarına kadar birçok farklı aktivite alanı da mevcut. Ankara Büyükşehir Belediye Tiyatrosu da bu park içinde yer alıyor ve 638 kişilik kapasitesiyle Ankara'nın en büyük tiyatro salonlarından biri olarak hizmet veriyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.