Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, kadınlara bu sözü verdi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve eşi Yeşim Şimşek, ilçede faaliyet gösteren kadın esnaflarla bir araya gelerek Kadın Dayanışması programları düzenlemeye devam ediyor. Kahvaltı programında kadınlarla bir araya gelen Başkan Şimşek, Gölbaşı'ndaki çalışan ve üreten kadınların her zaman destekçisi olduklarını belirtti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, kadınlara bu sözü verdi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltı programına, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da katılarak Gölbaşı'nın önemine vurgu yaptı ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in projelerini desteklediğini ifade etti.

''VAAT EDİLEN PROJELERİN YÜZDE 98'İ GERÇEKLEŞTİRİLDİ''

Şimşek, göreve geldikleri 2019 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteğiyle ilçe sakinlerinin yaşamını iyileştirmek için çalıştıklarını belirtti. Seçim beyannamesinde vaat ettikleri projelerin yüzde 98'ini gerçekleştirdiklerini ve halkın desteğiyle ilçeye hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Şimşek, hazırladıkları proje kitapçığının büyük beğeni topladığını söyledi.

kahvalti.jpg

''TÜRKİYE'NİN EN TEMİZ İLÇESİ SEÇİLDİ''

Ramazan Şimşek, Gölbaşı'nın 54 mahallesi ve 150 bin nüfusuyla büyük bir aile olduğunu vurguladı. İlçenin stratejik bir konumda olduğunu belirten Şimşek, turizm, öğrenci, sanayi, tarım, hayvancılık ve eğitim alanlarında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

922 ilçe arasında en özellikli ilçelerden biri olduklarını da ifade eden Şimşek, devletin birçok stratejik kurumunun ilçede bulunduğuna dikkat çekti ve Mogan ile Eymir gölleri gibi doğal güzelliklere sahip olduklarını belirtti. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, üniversite kampüslerine ev sahipliği yaptıklarını da açıklayarak Türkiye'nin en temiz ilçesi seçildiklerini vurguladı.

''İLÇEYE ÇOK SAYIDA ETKİNLİK ALANI KAZANDIRILDI''

Şimşek, 1970'li yıllarda ilçede 3 sinema salonu bulunduğunu, ancak günümüzde 150 bin nüfuslu ilçede hiç sinema salonunun olmadığını belirtti. Şimşek, bunun üzerine vaatlerini gerçekleştirdiklerini ve artık ilçede 4 sinema salonunun hizmet verdiğini söyledi.

Başkan Şimşek, ilçeyi üniversite öğrencileri ve turistler için bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek Mogan Gölü'nü temizlediklerini ve etkinliklerle canlandırdıklarını, ayrıca 54 km yürüyüş ve bisiklet yolu oluşturduklarını ifade etti. Şimşek, esnafı desteklemek için çalıştıklarını ve tramvay projesiyle üniversite öğrencilerini ilçeye çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tulumtaş Mağarası ve Uluslararası Bilardo Kompleksi gibi önemli turistik mekanların ilçeye turist çektiğini ve esnafa katkı sağladığını belirten Şimşek, "Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. Yılı'nda 100. Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Salonu"nun açılışını gerçekleştirdiklerini ve çocukların bu sporlarla tanışmasını sağladıklarını ifade etti.

simiek.jpg

''UMUTLU YAŞAM UYGULAMA MERKEZİ'' AÇILDI

Şimşek, Üniversiteliler Caddesi projesinin tamamlanmak üzere olduğunu ve burada 4 sinema salonu ile 37 dükkanın bulunacağını belirtti.

Bu projenin 1,5 milyar TL değeri olduğunu ve ilçenin önemli kazanımı olacağını vurgulayan Şimşek, Üniversiteliler Caddesi'ne Bovling Federasyonu ile iş birliği içinde bir Bovling Salonu da eklediklerini ve bu alana büyük ilgi olduğunu ifade etti.

Esnafı marka oluşturmaya ve buraya ilgi göstermeye çağıran Şimşek, Cemal Gürsel Caddesi'ne granit döşendiğini ve uzun vadeli kaliteli tadilatlar yaptıklarını söyledi. Tarım kenti imajına uygun olarak modern ve temiz bir Kurban Alanı ve fuar alanı oluşturduklarını ve bu alanda uluslararası tarım fuarı düzenlediklerini belirten Şimşek, eşi Yeşim Hanım'ın öncülüğünde Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi'ni açtıklarını ve burada özel ihtiyaçları olan kişilere destek verdiklerini, çocuklara kırtasiye desteği sağladıklarını ve üniversite sınavına girecek öğrencilerin sınav ücretlerini ödediklerini açıkladı.

''VATANDAŞ TÜP, SOBA, KÖMÜR GİBİ DERTLERDEN KURTULDU''

İlçenin merkezine özel önem verilmesi gerektiğini ve esnaflarla birlikte ilçenin geliştirilmesi ve sahip çıkılması gerektiğini belirten Şimşek, Gölbaşı'nın değişmeye başladığını ve esnaflara her zaman destek olduklarını ifade etti. Şimşek, kiralık araç sisteminin sonlandırıldığını ve 136 yeni aracın öz kaynakla belediyeye kazandırıldığını, böylece 185 milyon TL kar elde edildiğini ve bütün araçların belediyeye geçtiğini söyledi.

Şimşek, Hilal Kart sisteminin değiştirildiğini ve artık ihtiyaç sahibi vatandaşların bu kartla yerel esnaflardan alışveriş yapabildiğini belirtti. Bu sayede yerel esnafın desteklendiğini ve zincir marketler yerine tamamen yerel esnafların tercih edildiğini söyleyen Şimşek, her ay Gölbaşı'ndaki yerel esnafa önemli katkı sağlandığını ifade etti ve yeni dönemde Hilal Kart sistemini geliştirip yaygınlaştırarak geri dönüşüm için puan sistemi uygulamasını başlatacaklarını açıkladı. Bütün köylerde su ısıtmalı ve güneş ısıtmalı sistemlerin olduğunu ve kameralı sistemlerin bulunduğunu aktaran Şimşek, Gölbaşı'nın doğal gaz bulunan ender ilçelerden biri olduğunu ve bu sayede vatandaşların tüp, soba, kömür gibi dertlerden kurtarıldığını söyledi.

''DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR VATANDAŞLARIN YANINDAYIZ''

Şimşek, 'Hoş Geldin Bebek' projesi kapsamında eşi Yeşim Hanım ile yeni doğan bebek paketlerini ailelere ulaştırdıklarını ve cenaze araçlarını yenilediklerini belirtti. Doğumdan ölüme kadar her zaman vatandaşların yanlarında olduklarını ifade eden Şimşek, hatalarının olabileceğini ancak vatandaşların haklarını kimseye yedirmediklerini söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.