Gölbaşı Belediyesi 5 yılda ilçeye çok sayıda yeşil alan kazandırdı

Gölbaşı Belediyesi tarafından son 5 yılda ilçeye kazandırılan yeşil alanların metrekare olarak büyüklüğü arttı. Ailelerin zaman geçirebileceği yerler inşa edildi.

Gölbaşı Belediyesi 5 yılda ilçeye çok sayıda yeşil alan kazandırdı
Yayınlanma:

Gölbaşı Belediyesi, 5 yılda ilçeye büyük miktarlarda yeşil alan kazandırdı. 5 yıllık zaman zarfında 247 bin metrekarelik yeşil alan ve bahçe oluşturuldu, 970 bin metrekarelik alana ağaçlandırma yapıldı ve 453 bin 185 adet ağaç, çalı ve meyve ağacı dikildi.

1 MİLYON 20 BİN ORGANİK TOHUM FİDESİ ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Belediyenin park ve bahçeler müdürlüğüne kurulan seralarda 2 milyon 421 bin çiçek üretildi ve bu çiçekler ilçenin çeşitli bölgelerine dikilerek renk cümbüşü oluşturdu. Ayrıca, yerli tohum geleneğini canlandırmak amacıyla 1 milyon 20 bin organik tohum fidesi üretildi ve ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı. Ekipler, çocukların ve ailelerin eğlenebileceği yeni park alanları kazandırarak 177 bin metrekarelik yeni parklar inşa etti ve 298 bin metrekarelik parkları yeniledi.

SEVGİ ÇİÇEĞİ ÇOĞALTILDI

Gölbaşı'nda dünyada sadece burada yetişen endemik bir bitki olan Sevgi Çiçeği'nin çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla 6 bin metrekarelik rezerv alan oluşturuldu. Bu sayede Ankara'da bulunan ve 'Yanardöner Çiçeği' olarak da bilinen Sevgi Çiçeği'nin ekili alan miktarı 112 bin 500 metrekareye yükseltildi. Sevgi Çiçeği'nin yetiştirildiği alanlar arasında Sevgi Çiçeği Sergi ve Yetiştirme Alanı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sevgi Çiçeği Bahçesi ve Sevgi Çiçeği Rezerv Alanı bulunuyor. Gölbaşı, bu benzersiz çiçeği görmek isteyen yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

golbasibelediyesi.jpg

''YEŞİL ALANLAR OLUŞTURMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK''

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, göreve geldiklerinden beri vatandaşların nefes alabileceği yeşil alanlar oluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Bisiklet ve yürüyüş yolları, ağaçlandırma alanları ve yeni parklarla Gölbaşı'nı yeşilin merkezi haline getirdiklerini ifade eden Şimşek, bu çabalar sonucunda sadece Gölbaşı vatandaşlarının değil, Ankara'nın diğer ilçelerinden ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden vatandaşların da ilçeye geldiğini dile getirdi. İlçenin doğasıyla güzel bir cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Şimşek, doğayı koruyarak yeni projelerle ilçeye değer katacaklarını söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.