Gölbaşı'nda kutsal emanetler sergisi ziyarete açıldı

“Kâbe örtüleri ve Kâbe yolunda mukaddes emanetler” sergisini gezen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Gölbaşılı vatandaşlarımızı böyle bir sergiyle buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Onların yaşadığı duygulara da şahit oluyoruz.” dedi.

Gölbaşı'nda  kutsal emanetler sergisi ziyarete  açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gölbaşı Belediyesi ve Park Eymir Toplu Yapı Yönetim iş birliği ile Eymir Mahallesi Toplu Yapı Yönetimi Ofisi’nde açılan “Kâbe örtüleri ve Kâbe yolunda mukaddes emanetler” sergisi geçtiğimiz günlerde ziyarete açıldı.whatsapp-image-2024-02-12-at-13-47-36-2.png

whatsapp-image-2024-02-12-at-13-47-36-1.png

Belediyeden yapılan açıklamada sergiye ilişkin olarak şu detaylar paylaşıldı: "Lihye-i Saadet (Hz. Peygamber Efendimiz s.a.v. sakalı ve saçı şerifleri), mübarek Kadem-i Şerif, mübarek Gubar-ı Şerif, mübarek Kısve-i Saadet, Hz. Fatıma annemizin Hücre-i Saadeti’nin kapı kilidi, Resullah Efendimizin mübarek kabir örtüsü, kabir toprağı, Kabe-i Muazzama’nın mübarek örtüleri ve birçok kutsal emanet, Eymir Mahallesi Toplu Yapı Yönetimi Ofisi’nde sergileniyor."

whatsapp-image-2024-02-12-at-13-47-36-2.png

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Kâbe örtüleri ve Kâbe yolunda mukaddes emanetler” adlı sergiyi ziyaret etti.

Ramazan Şimşek’e, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, ve meclis üyeleri de eşlik etti.

Sergi gezisi sırasında Ramazan Şimşek'e görevliler tarafından kutsal emanetler hakkında bilgi verildi.

Ramazan Şimşek, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) kutsal emanetlerini vatandaşla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Manevi duyguların çok yoğun hissedildiği bir günü yaşadığını aktaran Şimşek, "Kutsal emanetlerin her biri, bizleri başka dünyalara götürüyor" dedi. Başkan Şimşek, “Gölbaşılı vatandaşlarımızı böyle bir sergiyle buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Onların yaşadığı duygulara da şahit oluyoruz.” diye konuştu.

Ramazan Şimşek, birbirinden önemli emanetlerin yer aldığı serginin hazırlanmasında yardımcı olan Eymir Mahallesi Toplu Yapı Yönetimine de teşekkür etti.

Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, maneviyatın yüksek derecede hissedildiği sergide yer yer gözyaşlarına hâkim olamadı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.