Güreşin nabzı bu müzede atacak

Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğunun Ankara-Ulus semtinde bulunan Gazi İsmetpaşa Mahallesi Uzunyol Sokağı 41 numaralı evinin arsasına Güreş Müzesi kurulması için gerekli çalışmalar devam ediyor

Güreşin nabzı bu müzede atacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıklarını Koruma Daire Başkanı Bekir Ödemiş'i ziyaret ederek çalışmaları devam eden Yaşar Doğu Güreş Müzesi hakkında istişarede bulundu.

arsa.jpg

ANKARA'YA YAŞAR DOĞU GÜREŞ MÜZESİ KURULUYOR

 Yaşar Doğu 1948 Londra Olimpiyat Şampiyonluğundan sonra aldığı evde vefat tarihi olan 1981 yılına kadar ikamet etmişti. Yaşar Doğu Anadolu’nun dörtbir yanından seçerek Ankara'ya getirdiği genç güreşçileri bu evinde barındırmış Maltepe’de bulunan Güreş Kulübünde de hocalığını yaparak Türk Güreş Tarihine geçen efsane güreşçilerden olmalarını sağlamıştı.

as-005.jpg

BAŞKENT BU DEFA GÜREŞ MÜZESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Evin manevi değerinin yüksek olduğunu söyleyen Yaşar Doğu kitabının yazarı Arş. Yazar Ahmet Seven Yaşar Doğu Güreş Müzesi yapılması yönünde önemli bir çalışmaya imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına teşekkür ederek; "Müzenin şimdiden büyük heyecan uyandırdığını görüyor, tamamlandığında güreş camiasına büyük hizmetler verecek önemli bir merkez olacağına inanıyorum" dedi.

Ahmet Seven çalışmaları gönülden yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi  Kültür Varlıklarını Koruma Daire Başkanı Bekir Ödemiş'e başarı dileklerini iletti.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.