Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 41.yılı: 'GELECEKHACETTEPE'

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 41. yılını 'GELECEKHACETTEPE' temasıyla kutluyor. Ankara'nın tarihi ve sanatsal dokusunu şekillendiren önemli bir yapı olan Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde düzenlenen sergi, fakültenin bugüne kadarki başarılarını ve gelecek vizyonunu yansıtıyor.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 41.yılı: 'GELECEKHACETTEPE'
Yayınlanma:

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ‘GELECEKHACETTEPE’ sergisinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı gerçekleştirdi. Cumhuriyet'in 100. yılı ve fakültenin kuruluşunun 41. yılını kutlayan bu özel etkinlik, sanatseverleri Ankara'nın tarihi sembollerinden biri olan Ankara Resim ve Heykel Müzesi'ne çekiyor.

dekan.jpg

'GELECEKHACETTEPE'

Fakültenin 41 yıllık birikimi ve gelecek vizyonu, serginin odak noktasını oluşturuyor. Dekan Prof. Dr. Nadire Şule Atılgan'ın liderliğinde, fakülte 'GELECEKHACETTEPE' temasıyla sanatın evrimine, dönüşümüne ve gelecekteki rolüne odaklanıyor.

Sergi, geçmişin izlerini sürmek yerine, geleceğin heyecan verici olanaklarını keşfetmeyi hedefliyor. Bu çerçevede, fakülte bünyesine katılan yeni Dijital Oyun Tasarımı Bölümü de duyuruldu. YÖK tarafından onaylanan bu bölüm, fakültenin yenilikçi ve ileriye dönük yaklaşımının bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.

Dekan Prof. Dr. Nadire Şule Atılgan:

“ 'GELECEKHACETTEPE' teması 41 yıllık fakülteyi bundan sonra da tanımlayacak yenilikçi ruhu sergiliyor. Çünkü biz fakültenin gelecekte konumlanacağı yeri belirleyen yenilikçi bir yapı tasarladık. Bu önyargılara meydan okuyan ve farklı düşünmemiz için bize ilham veren bir yapıda kurgulandı. Bu demek oluyor ki dinamik bir yapı içerisinde yüzümüzü gelenekten geleceğe dönüyoruz. Ülkemiz ekonomisinin ve yaratıcı endüstrilerin kalbinde yer alan Dijital Oyun Tasarımı alanına eleman yetiştirecek olan yeni bölümümüz de ufkumuzu genişletme konusunda son derce kararlı olduğumuzun bir kanıtıdır.''

Geçmişte fakültenin koridorlarında eğitim görmüş ve sanat dünyasına önemli katkılarda bulunmuş isimler de unutulmuyor. Sergi, bu değerli mirası gelecek nesillere taşımanın yanı sıra, fakültenin yeni dönemdeki hedeflerine de ışık tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.