HAK-İŞ Başkanı Arslan: Katliamların hesabının sorulacağı bir dönemin başlangıcını bekliyoruz

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında insanlığını unutulduğunu belirterek, "Katliamların hesabının sorulacağı bir dönemin başlangıcını bekliyoruz" dedi.

HAK-İŞ  Başkanı Arslan: Katliamların hesabının sorulacağı bir dönemin başlangıcını bekliyoruz
Yayınlanma:

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, bir otelde düzenlenen Konfederasyonun 48. kuruluş yıl dönümü programında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında insanlığını unutulduğunu söyleyen Arslan, insan haklarının sadece güçlülerin hakları olarak önümüze konduğu, sessiz, sağır ve dilsiz olan insanlığa karşı biz sesimizi, vicdanımızı, merhametimizi harekete geçirmemiz gerektiğini ifade etti.

İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin Arslan, bugüne kadar Filistinlilerin mücadelelerinde yanında olmaya gayret ettiklerini aktardı.

Başkenti Kudüs olan, özgür ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını hep desteklediklerini belirten Arslan, "Bugün yapılan soykırımın, siyonist devlet İsrail'in yaptığı bombalamaların, katliamların inşallah hesabının sorulacağı bir dönemin başlangıcını bekliyoruz. "dedi.

HAK-İŞ olarak bir yardım kampanyasının öncülüğünü yaptıklarını anımsatan Arslan, şöyle devam etti:

" İlk etapta 500 bin liralık bir yardımı Filistinli kardeşlerimize ulaştırmak üzere yönetim kurulumuzdan geçirdik ama buradan bütün sendikalarımızdan, bütün şubelerimizden Filistinli kardeşlerimizle dayanışma için belirlediğimiz bağış hesabına destek istiyoruz. Bu destekleri gerçekten, insanlığın artık unutulduğu, insan haklarının sadece güçlülerin hakları olarak önümüze konduğu, sessiz, sağır ve dilsiz olan insanlığa karşı biz sesimizi, vicdanımızı, merhametimizi harekete geçirmeliyiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.