Halil Tunçay kazandı mı? 2024 Pursaklar yerel seçim sonuçları

CHP Pursaklar Belediye Başkan adayı Halil Tunçay seçimi kazanamadı. 2024 Pursaklar yerel seçiminde oyların yüzde 22,08 alan Halil Tunçay, ikinci oldu.

Halil Tunçay kazandı mı? 2024 Pursaklar yerel seçim sonuçları
Yayınlanma:

SİNCAN BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2024 yerel seçimlerinde Pursaklar için 91 bin 464 oy kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Adayı Halil Tunçay yüzde 22,08 oy alarak belediye seçimlerinde ikinci oldu. Şuanda Pursaklar Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

HALİL TUNÇAY KİMDİR?

Ankara'nın nüfusuna kayıtlı olan Halil Tunçay, 30 Temmuz 1982 tarihinde dünyaya gözlerini açtı. Babasının polis memuru olması sebebiyle ilk eğitim yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. İlkokulun üçüncü sınıfına kadar 'Şehit Polis Mehmet Erçin İlköğretim Okulu'nda okudu. Daha sonra ailesiyle birlikte Ankara'ya döndü ve ilkokul eğitimine 'Ülker İlköğretim Okulu'nda devam etti. Lise eğitimini ise 'Pursaklar Lisesi'nde tamamlayarak, Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden ön lisans derecesi aldı.

Vatani görevini 2005-2007 yılları arasında Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştiren Tunçay, askerlik sonrası Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden lisans derecesiyle mezun oldu.

İş hayatına 2007 yılında Pursaklar Belediyesi İmar ve Fen İşleri Müdürlüklerinde adım atan Tunçay, burada asfalt, park ve bahçe yapım işlerinin başında Şantiye Şefi olarak görev aldı. İmar Müdürlüğü'nde ise çeşitli projelerde aktif rol aldı ve Pursaklar'ın ilçe olmasına vesile olan önemli projelerde çalıştı. Saray ilçesinde de birçok projede yer alarak deneyim kazandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.