Haymana’da Uluslararası Halk Oyunları Festivali göz doldurdu

Ankara Haymana Belediyesi, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yıl etkinlikleri kapsamında ”Uluslararası Halk Oyunları Festivali” düzenledi.

Haymana’da Uluslararası Halk Oyunları Festivali göz doldurdu
Yayınlanma:

Ankara Haymana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda düzenlenen 'Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne , Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Kazakistan ve Makedonya’nın yanı sıra Mamak ve Polatlı Belediyeleri halk oyunları ekipleri katıldı.

"ETKİNLİKLERİMİZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR"

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 22 gün 22 gece sürdüğünü, kendilerinin bu nedenle etkinlikleri 22 güne yaydıklarını belirterek, şunları söyledi:
“23 Ağustos’ta Anıtkabir’e çelenk sunma ve Mangal Dağı’nda gerçekleştirdiğimiz Meşaleli Yürüyüş ile başlayan etkinliklerimiz tüm hızıyla sürüyor. Futbol turnuvası, Giresun ve kardeş ilçe Tirebolu’dan gelen dostlarımızla gerçekleştirdiğimiz Şehitleri Anma Programı ve Kızılay Metro Sanat Galerisinde açtığımız Haymana temalı fotoğraf sergimiz şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz diğer önemli programlar oldu. Bugün de ‘Uluslararası Halk Oyunları Festivali’mizi gerçekleştirdik. Hafta sonu ise ‘Haymana İller Arası Kick Boks Turnuvası' düzenleyeceğiz.

haymana2.jpg

Pazartesi günü ise Sındıran Mahallemizde Meydan Açılışı ve Çocuk Şenliği etkinliğimiz olacak. Programımız 12 Eylül günü ‘Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu’ ile sona erecek. Festivalimize katılan tüm ekiplere, desteklerinden ötürü Mamak Belediyesi’ne ve Festivali beraber organize ettiğimiz Polatlı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”

haymana1.jpg

Halk oyunları gösterilerinin ardından katılan ekiplere Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.