İlhamını şehit babasından aldı, 12 yaşında ilk kişisel sergisini düzenledi

12 yaşındaki Talha Gül, şehit olan babası ve tüm polislerin anısına Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Fuaye alanında ilk sergisini gerçekleştirdi. Sergi alanını birçok bakan ve siyasi parti temsilcisi de ziyaret etti.

İlhamını şehit babasından aldı, 12 yaşında ilk kişisel sergisini düzenledi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

2012 yılında Muş'ta görevi esnasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis Hüseyin Gül'ün oğlu Talha Gül, bir buçuk senede hazırladığı 50 yağlı boya eserini sanatseverlerin beğenisine sundu.

untitled-1-002.jpg

"BABAMI DÜŞÜNDÜKÇE DAHA ÇOK İLHAM ALIYORUM"

12 yaşında ilk sergi deneyimini yaşayan Talha Gül, "Çok heyecanlıyım. Bakanlarımız sergimi ziyaret etti. İlk sergime olan ilgiden dolayı da heyecanlıyım. İlk önce resimlerime başlarken biraz zorlandım, hocalarımdan destek aldım. Daha sonra daha iyi yaptım. Bu sergim babam için. Babamı düşündükçe daha çok ilham alıyorum. Bundan sonra daha fazla hayvan portreleri, İstanbul resimleri ve çiçek resimleri yapacağım." sözleriyle duygu ve düşüncelerini anadolugazete.com.tr ile paylaştı.

untitled-1-001.jpg

"SERGİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ"

Talha Gül'ün annesi Tuğba Gül, "Talha, 3 yaşından itibaren kara kalem ile resimler çizen, boyama yapmayı seven bir çocuktu. Biz Talha'nın bu yeteneğini, kendi portresini aynaya bakarak, tek elle çizdiğini gördüğümüzde fark ettik ve bu yeteneği geliştirmeye karar verdik. 2 yıla yakın bir süreçte daha profesyonel bir adım attık ve ünlü ressamımız Hikmet Çetinkaya'nın atölyesine haftada bir gün resim yapmaya başladık. Buradaki eserler 2 yılda oluştu. Bizler, Talha'yı motive etmek amacıyla, eserlerini göstermek amacıyla minik bir sergi yapmak istedik ama sergimiz minik olmaktan çıktı ve çok ilgi gördü. Ülkemizin böyle güzellikleri paylaşmaya, bu güzellikleri görmeye gerçekten ihtiyacı var." diye konuştu.

untitled-1-003.jpg

Talha Gül'ün Kişisel Yağlı Boya Resim Sergisi, 28 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.