İncesu Mahalle Muhtarı Arslan: Yazın kokudan duramıyoruz!

Ankara'da 7 bin nüfuslu İncesu Mahallesi'nin Muhtarı Demet Arslan, mahallenin en büyük sorununun altyapı olduğunu belirterek, "Mahallemizde ciddi manada koku sorunu var. Izgaralardan inanılmaz derecede kötü koku geliyor. Yazın kokudan duramıyoruz." dedi.

İncesu Mahalle Muhtarı Arslan: Yazın kokudan duramıyoruz!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER:ESRA SARI

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 7 bin nüfuslu İncesu Mahallesi'nin Muhtarı Demet Arslan, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, mahallenin en büyük sıkıntısının 'altyapı' sorunu olduğunu söyledi.

"YAZIN KOKUDAN DURAMIYORUZ"

İncesu Mahallesi'nin en büyük sorununun 'altyapı' olduğunu vurgulayan Arslan, şunları söyledi:

"En büyük sorunumuz altyapı. Bu mahalle İncesu Deresi'nin geçtiği yer. Başta; Türközü, Aşağı-Yukarı İmrahor, Seyranbağları, Kolej gibi yerleşim yerlerinden İncesu Deresi geçiyor. İncesu Deresi'ni kapatmışlar. Derenin ıslah edilmeden kapatıldığını düşünüyorum. Dolayısıyla kanalizasyonu dereye vermişler. Bu yüzden ciddi manada koku sorunumuz var.

whatsapp-image-2023-10-16-at-11-16-38-001.jpg

Izgaralardan inanılmaz derece de kötü koku geliyor. Yazın kokudan duramıyoruz. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında bu mahallede ciddi bir koku sorunu var. Yazın mahallede kokudan duramazsınız. Sıhhıye'de Sağlık Caddesi de çok kötü. Şöyle örnek vereyim; Kolej Taksi'nin yanında ızgaralar var. Taksiciler ızgaranın üzerine halı atıyor. Koku gelmesin diye. Öyle durulamayacak bir koku. Nefes alamıyorsunuz. Kış mevsimi geldiğinde açıkçası koku biraz daha sakinliyor.

whatsapp-image-2023-10-16-at-11-16-37-001.jpg

Altyapı sorununu bir türlü çözüme kavuşturamadık. Bu mahallenin en büyük sorunu altyapı. Çünkü sürekli kanalizasyon tıkanıyor, patlıyor. Özellikle alt katlarda oturan vatandaşlar çok zor durumda kalıyor. Evlerine lağım suyu doluyor. Bunun sebebinin de gecekondu altyapı sisteminin üzerine binaların yapıldığını düşünüyorum."

whatsapp-image-2023-10-16-at-11-16-37-1-001.jpg

İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta, 2021 yılında, apartman inşaatı için yapılan temel kazısı sırasında, 8 katlı Açelya Apartmanı'nın istinat duvarı çöktüğünü anımsatan Arslan, yıkılan binaların Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından tekrardan yapıldığını söyledi.

İNCESU MAHALLESİ'NDE KİRALAR UÇTU!

Muhtar Arslan, mahallenin kentsel dönüşüme girme ihtimalinin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"İncesu Mahallesi'nde bulunan binalar çok eski. 50-60 yıllık binalar mevcut. Bu binalar bakımsız, yöneticisi bile olmayan başı boş binalar. Yeni bina yok. Mahallede toplasan 10 tane asansörlü bina yok. Ancak mahallede kiralar çok arttı. Şu an kiralar 13- 15 bin TL civarında. Bu durumun birçok sebebi var. Mahallemiz Kızılay, Ulus gibi kent merkezine çok yakın olduğu için kiralar çok yüksek. Ayrıca mahallenin kentsel dönüşüme girme ihtimali de var. Ancak mahallemizde şu an için kentsel dönüşüm çalışmaları başlamadı."

Arslan, Ankara'da herhangi bir yağış olduğu zaman mahallenin sular içinde kaldığını, mahallelinin zor bir duruma düştüğünü anlattı.

whatsapp-image-2023-10-16-at-11-16-37-2-001.jpg

"ÇEVRE SORUNU..."

İncesu Parkı'nın çok eski bir park olduğunu anımsatan Arslan, vatandaşların çevreye daha duyarlı olmaları konusunda uyararak, şöyle devam etti:

"İncesu Parkında kimlikli ağaçlarımız var. Çok büyük çınar ağaçlarımız var. Vatandaşlar çevreye karşı duyarlı değil. Park ekmekten geçilmiyor. Vatandaş güvercinleri beslemek için ekmekleri ufalıyor. Ağacın altına, sokakların başına her yere koyuyor. Yani çevreye daha duyarlı olmalıyız. Ben vatandaşları çevre temizliği konusunda sürekli uyarıyorum. Ancak maalesef bizim de mahallemizde çevre sorunu var. Tamamen bu durum vatandaşların bilinçsizliğinden kaynaklanıyor."

Arslan son olarak, mahallenin diğer bir sıkıntısının ise sokakta gezen başıboş köpekler olduğunu da kaydetti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.