İtfaiye memuru seçmeleri başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından liyakat esasına dayalı olarak gerçekleştirilen itfaiye memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav süreci başladı. 150 itfaiye memurunun alınacağı sınavlarda 750 aday 10 gün boyunca ter dökecek.

İtfaiye memuru seçmeleri başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın liyakat esasına göre 150 yeni itfaiye memuru alımı yapılacağını açıklamasının ardından sınav süreci başladı. Sözlü mülakat ve fiziksel yeterlilik sınavına girmeye hak kazanan 750 aday, 10 gün boyunca ter dökecek.

ADAYLAR ANKARA İTFAİYESİ’NDE KURULAN PARKURDA YARIŞIYOR

‘İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği’ ya da ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ bölümlerinden mezun olan adaylardan sözlü ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan 150 itfaiye eri, Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde memur olarak istihdam edilecek.

İskitler’de Ankara İtfaiyesi yerleşkesinde kurulan parkurda fiziksel yeterlilikleri ölçülen adaylar, itfaiye arazöz aracı kullanma testinin de dahil olduğu uygulamalı sınava ardından da sözlü mülakata tabi tutuluyor.

HEDEF: İTFAİYE TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında toplanan sınav komisyonunda; İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Ulaş Altun, Daire Başkanı Mustafa Okumuş ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Suat Demirel yer alıyor.

Ankara İtfaiyesi’ne 2020 yılında 300 yeni itfaiye memurunun alındığını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, yeni alımlarla Ankara İtfaiyesi’nin daha da güçleneceğine dikkat çekti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesinin itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla bir sınav süreci daha başlatmış bulunmaktayız. Bu yıl 150 kadro için 750 arkadaşımızı sınava tabi tutuyoruz. Sınavlarda liyakatı ve kişisel becerileri ön plana alan bir puanlama sistemini takip edeceğiz. İtfaiyecilik mesleği artık günümüz dünyasında büyükşehirler için çok önemli hale gelmiştir. Bu amaçla itfaiyecilik konusunda eğitim almış, bu kurumlarda eğitimlerini tamamlamış arkadaşlarımızı KPSS puanına göre sınavlara tabi tutuyoruz.”

ADAYLAR ŞEFFAF YAPILAN SINAVLARDAN MEMNUN

Büyükşehir Belediyesinde itfaiye memuru atanmak için Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen ve başvuru sürecini başarıyla tamamlayarak sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar, yaşadıkları heyecanı ve düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler:

Sezer Özgüneş: “Diyarbakır’dan gelerek mülakata girdim. Liyakat esasına göre bir alım olduğu için mutluyuz. Her türlü hakkımızın verileceğini düşünüyoruz.”

Sercan İlbeyi: “Sınavlar liyakat usulüne göre yapıldığı için mutluyuz. Katılan herkese başarılar diliyorum.”

Cihan Doğan: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş liyakat usulüne göre alım yapıyor. Bundan dolayı biz de adil ve şeffaf bir şekilde yapılan bu mülakata katıldık. Hakka dayalı bir alım olacak. Diyarbakır’dan geldim ve biz bu işin üniversitesini okuduk.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 1 Aralık 2021 tarihine kadar her gün 80’e yakın adayı sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutacak.

 

 

 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.