'Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara' sergisi açıldı

Ankara Kulübü Derneği tarafından oluşturulan 'Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara' isimli serginin açılışı yapıldı.

'Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara' sergisi açıldı
Yayınlanma:

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla 'Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara' konulu sergi Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda açıldı.

7 sanatçının yaptığı yağlı boya resim, keçe sanatı ve kitre bebek gibi tarzlarda oluşturulan 21 eser Nejla Oya Ergün'ün küratörlüğünde sanatseverlerle buluştu.

ANKARA KULÜBÜ DERNEĞİ SEYMENLİK GELENEĞİNİ YAŞATIYOR

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, bir serginin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara'nın başkent oluşunun ve Cumhuriyetin 100. yılını kutladıklarını belirtti. Derneğin 1925 tarihli, Atatürk'ün talimatıyla kurulan Cumhuriyetin ilk sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Özaslan, Ankara Kulübü'nün Atatürk, Cumhuriyet, ve Başkent Ankara'ya büyük bir önem verdiğini ifade etti. Seymenlik geleneğini ve Ankara kültürünü yaşatma misyonu üstlenmiş bir dernek olduklarını belirten Özaslan, serginin Atatürk ve Ankara'ya odaklandığını, özellikle Atatürk resimlerinin sergilendiğini ve katkıda bulunan sanatçılara teşekkür ettiğini ifade etti. Ayrıca, gelecekte de bu değerleri yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayarak serginin hayırlı olmasını diledi.

segi.jpg

Her zaman sanat ve sanatçıların yanında olduklarını vurgulayan Özaslan, Atatürk ve Ankara konulu sergi için tüm vatandaşları Ankara Konağı'na beklediklerini ifade etti.

KENDİ ALANLARINA ÖZGÜ ESERLER ÜRETTİLER

Serginin küratörü Nejla Oya Ergün, serginin temelini 7 farklı sanatçının kendi alanlarına özgü yöntem, teknik ve bakış açılarıyla tasvir edilen eserlerin oluşturduğunu belirtti. Ergün, bu eserlerin, uyumlu bir bütünlük kompozisyonu içinde yer aldığını söyledi. Konuşmaların ardından, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, sanatçılara gösterdikleri ilgi ve katılım için teşekkür edip, belgeleri takdim etti.

sergi-ankara.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.