"Karayolları, Mamak köylerine zulüm ediyor!"

Karayolları Genel Müdürlüğü, Samsun Yolu üzerinde "trafiği rahatlatmak" adına köy yolunu kapatmakta bulduğu çözümle, oradaki mahalleliye adeta "zulüm" ediyor!

"Karayolları, Mamak köylerine zulüm ediyor!"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Karşıyaka Mezarlığı'ndaki defin alanı azalınca Ortaköy'e yeni mezarlık yapılması ve kurban pazarı ile kesimhanenin de aynı yerde olması bölgedeki trafiği özellikle bayramlarda çekilmez hale getirdi.

adsiz-tasarim-20240508-075243-0000.jpg

YAPILAN MASRAF TOPRAĞA GÖMÜLDÜ!

Bölgede yaşayan köylüler başta olmak üzere, 19 Mayıs Bulvarı'nı kullanarak kurban pazarına, mezarlığa ve kesimhaneye gelen vatandaşların yaşadığı bu trafik yoğunluğunu hafifletecek Gökçeyurt (Nenek) alt ve üst geçidinin yapımına 2017 yılında başlandı. Fore kazıklarının çakılmasına rağmen dökülen tonlarca beton ve demir, projenin iptal edilmesiyle toprağa gömüldü.

"TAM ÇİLE BİTİYOR" DERKEN PROJE İPAL EDİLDİ!

Köylülerin çilesi bitiyor derken alandaki fore kazıklarının üstü kapatıldı ve kavşaklara tekrar trafik lambaları konuldu. Bayramdan bir hafta önce ve bayramdan bir hafta sonrasına kadar bu kavşaklara beton bariyerler de konulunca köylülerin isyanı başladı.

Köylüler, yapılan çalışma nedeniyle Kutludüğün, Kızılcaköy, Ortaköy ve Gökçeyurt'a giriş-çıkış için Lalahan'daki alt-üst geçitlere kadar yolu uzatmak zorunda kalıyor. Bu durum ise araçların ekstra yakıt tüketmesine ve özellikle acil durumlarda vatandaşın zorluklarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

20240508-075205-0000.jpg

"CİMER'E YAZDIM 'BÜTÇE YOK!' DEDİLER"

Kıbrıs Köyü Sağlık Sosyal Yardımlaşma Derneği 2. Başkanı Çetin Çağlar, "Bir Mamaklı olarak bölgeme az hizmet gelmesinden ve bu gibi yararlı projelerin yarım bırakılıp her ne sebeple üstü kapatıldığını, tonlarca beton ve demirin niçin toprak altında olduğunu öğrenmek istiyorum." diyerek CİMER'e başvuruda bulundu.

CİMER'in kendisine "Bütçe yok!" açıklaması sonrası isyan eden Çağlar, bir proje bitmeden başka projelere ödenek ayrılmasının bu tür sorunlara neden olduğunu belirterek, köy halkı olarak bu duruma karşı çıktıklarının altını çizdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum