“Keçiören Belediyesi Doğal Gıda Üretim Ekibi” iş başında

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, belediyeye bağlı hizmet veren huzurevinde ve kreşlerde tüketilmek üzere ilçedeki gül bahçesinden hasat edilen güllerden reçel yapıldığını belirtti.

“Keçiören Belediyesi Doğal Gıda Üretim Ekibi” iş başında
Yayınlanma:
Güncelleme:

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Keçiören bir güller şehridir. Yağ ve reçel yapmak için gül üretimi yaptığımız bahçemizden hasat edilen güllerle reçel yapmaya başladık. Reçellerimizi kreşlerimizde ve huzur evimizde çocuklarımız ve yaşlılarımız için kullanacağız.” dedi.

DOĞAL GIDA ÜRETİM EKİBİ İŞ BAŞINDA

Başkan Turgut Altınok tarafından verilen talimatla hasadı yapılan güllerden doğal reçel üretimi yapmak için harekete geçen “Keçiören Belediyesi Doğal Gıda Üretim Ekibi” ilçedeki gül bahçesinden toplanan ürünleri gıdaya dönüştürdü. Bu kapsamda üretilen reçeller Keçiören Belediyesi bünyesinde hizmet veren kreşlerde minikler ve huzurevinde bulunan yaşlılar tarafından tüketilecek.

ÜRÜNLER BAHÇEDEN

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ovacık Mahallesi’nde bulunan 20 dönümlük lavanta bahçesine aynı zamanda Isparta gülü ve kekik dikimi yapıldığını, bunlardan da önümüzdeki günlerde bitkisel yağ üretimi yapmaya başlayacaklarını söyledi.  Altınok, elde edilecek ürünlerin e-ticaret platformu Keçikoop üzerinden vatandaşa sunulacağını da kaydetti. ​

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.