Keçiören Belediyesi tarafından organize edilen 19 Mayıs Bisiklet Turunda ilk durak Havza: Ankara'ya bayrak ve toprak getirilecek

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, bisikletçiler Samsun'dan Ankara'ya Türk bayrağı ve toprak taşıyacak.

Keçiören Belediyesi tarafından organize edilen 19 Mayıs Bisiklet Turunda ilk durak Havza: Ankara'ya bayrak ve toprak getirilecek
Yayınlanma:

Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 105. yılı anısına, Ankara Keçiören Belediyesi tarafından organize edilen 19 Mayıs Bisiklet Turu kapsamında bisikletçiler, Samsun'dan yola çıktı ve ilk etaplarını Havza'da tamamladı.

Bisikletçileri karşılayan Havza Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Fatih Çeri, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan tarafından gönderilen tabloyu Belediye Başkanı Murat İkiz'e teslim almak üzere aldı. Ardından, bisikletçiler Havza Atatürk Evi'ni gezdi.

Bisiklet turuna katılan Nuri Kahraman, yaptığı açıklamada, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 105. yıl dönümü anısına bu turun düzenlendiğini belirtti. Turun 13 bisikletçi ve 9 personelden oluşan 22 kişilik bir ekiple gerçekleştirildiğini ifade eden Kahraman, "Yarın Suluova ve Amasya etabı için pedal çevireceğiz. Ata'mızın izinden Kurtuluş Yolu güzergahını kullanarak 19 Mayıs Pazar günü Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'a toprak ve bayrağımızı teslim ederek turumuzu sonlandıracağız." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.