Kırıkkaleliler Gecesi festival de birlik-beraberlik ve coşku ile kutladı

Etimesgut Belediyesi öncülüğünde bu sene 25.ncisi düzenlenen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivalin de Türk Dünya’sını buluşturdu. 10 gün süren festivalde Türkiye mozaiği sergilendi.

Kırıkkaleliler Gecesi festival de birlik-beraberlik ve coşku ile kutladı
Yayınlanma:

Festival boyunca açık olan Kırıkkaleliler Evi ziyaretçi akınına uğrarken 4 Eylül Kırıkkaleliler Gecesinde coşku ve heyecan doruk noktaya ulaştı.

Kırıkkaleliler Dernek Başkanı Av. Abdullah Polat festival alanını hınca hınç dolduran Kırıkkaleli hemşehrilerine seslendi. Polat konuşmasında, “Bizleri bu güzel günde yalnız bırakmayıp böyle sıcak atmosfere soktuğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Şu an festivalimizin 25. yılını düzenliyoruz ve 25. Yıldır Doğusu ile Batısıyla Güneyi ile Kuzey ile Türkiye mozaiğini kültürünü örfünü adetini on gün boyunca huzurla doya doya yaşamaktayız. Kıymetli hemşerilerim; Bizler burada Kırıkkale’mize ait belki de hiç duymadığınız örflerimizi, görmediğiniz yerlerimizi ve tatmadığınız yemeklerimizi sizlere anlatıyoruz. Keskin Tava’mızdan Yahşiyan Kül Böreğine, Pelit tatlımızdan Tokmak Köftemize Sulakyurt Ballısından Hediğimize kadar burada yaptık misafirlerimize ikram ettik. Kırıkkale’mizin gezilecek yerlerini, tarihi ve kültürünü anlattık. Ustalar topluluğumuz ile, sazımı sözümüzü davulumuzu zurnamızı halayımızı gösterdik. Ama burada anlatmak tabii ki yetmez. Onun için sizleri de Kırıkkale’nin kültür ve tarihi yaşayarak görmeniz için muhakkak şehrimizi gezmeye davet ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu gecede böyle bir organizasyona Kırıkkaleliler Derneği olarak ev sahipliği yapma fırsatını bizlere sağladığı için başta Etimesgut Belediye Başkanımız, Çok değerli büyüğümüz Sayın Enver Demirel’e, yine bu gece bizleri burada yalnız bırakmayan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcımız Osman Poyraz Beye MHP ve MDK Başkanı Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk Bey, Sayın Vali yardımcımız Mustafa Erkayıran Bey, Karakeçili Kaymakamımız Ali Can Uludağ Bey, Kırıkkale Ak Parti İl Başkanımız Engin Pehlivanlı, Yahşihan Belediye Başkanımız Osman Türkyılmaz Bey, Sulakyurt Belediye Başkanımız İsmail Bildik Bey, Hacılar Belediye Başkanımız Mehmet Koyuncu Bey, Federasyon Başkanımız Cemal Sertkaya Bey, İlçe Parti Başkanlarımız, Etimesgut Belediye Meclis Üyelerimiz, STK Başkanlarımız, çok sayıda Kırıkkale den gelen ve Ankara’da bulunan İlçe, Belde ve Köy dernek başkanlarımıza ve alanı hınca hınç dolduran siz değerli hemşehrilerimize Türk tarihinin en büyük toyunda bizleri yalnız bırakmadığınız için tekraren teşekkür ediyorum” dedi.

whatsapp-image-2023-09-05-at-19-37-41.jpegwhatsapp-image-2023-09-05-at-19-37-38.jpegwhatsapp-image-2023-09-05-at-19-37-40-1.jpeg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.