Kırıkkaleliler iftarda buluştu

Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu, gelenesel olarak her yıl düzenlenen iftar programında hemşehrilerini Ankara Altındağ'da buluşturdu...

Kırıkkaleliler iftarda buluştu
Yayınlanma:

HABER: ESRA SARI

Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu, geleneksel olarak düzenlediği iftar davetini Ankara’nın Altındağ ilçesinde gerçekleştirdi.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde gerçekleşen iftar programına; Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Tuğrul Türkeş, federasyon üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Dualarla başlayan iftar programının açılış konuşmasını yapan Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, “Yapmakta olduğumuz bugünkü iftar programımıza davetimize icabetinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazan ayının sonuna geldik. Yarın da son günü. Tabi bu vesileyle Kadir Gecesini de tebrik ediyorum. İnşallah Kadir Gecesini yaşayanlardan olmuşuzdur diye dua ve temenni de bulunuyorum. Önümüzde 2 gün sonra bayram var. Bayramlarımızın da hep deriz; ‘eski bayramlar’ yine eski bayramlarda olduğu gibi pandemi araya mesafe koymuş olsa da ama biz millet olarak, sarmaş dolaş olacağız” dedi.

d0dd6ab0-486e-44f3-8f11-db98d0bfcdb1.jpg

"HÜZÜNLÜ BİR RAMAZAN YAŞADIK"

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremleri anımsatan Sertkaya, şöyle devam etti:

“Ülkemizin 11 ilini kapsayan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yararlılara da acil şifalar diliyorum. Şu an depremzede kardeşlerimize en kısa sürede ferahlıklar, kolaylıklar diliyorum. Aramızda depremzede kardeşlerimiz var. Zaten biz de kızımdan dolayı depremzede sayılırız. Çok şükür canımız kurtuldu ama birçok canlarımız gitti. Bu şekilde hüzünlü ramazan yaşamış olduk. Ama her şeye rağmen rabbimize inanıyoruz. İnşallah daha güzel kapılar açılacaktır. Biz de elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağımıza inanıyorum. Bugüne gelinceye kadar da başta devletimiz olmak üzere ve insanlarımız el birliğiyle koştular. Gerçekten tarihte örneği olmayan, benzeri görülmemiş dayanışma, yardımlaşma kampanyası yapıldı.”

Başkan Sertkaya, “Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Bu Ramazan Bayramının bütün insanlık alemine hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

12e312e3-0920-4c60-9a70-c4102b086043.jpg

"BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE BUGÜNLERİ DE ATLATACAĞIZ"

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Allah bütün oruçlarınızı kabul eylesin. Ramazan ayının son günlerindeyiz. İnşallah birlik beraberlik içerisinde rabbimiz bizleri bayrama kavuştursun. İnşallah Allah yolumuza devam etmeyi nasip eylesin. Zor günlerden geçtik. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bugünleri de atlatacağız. Devletimize, sivil toplum kuruluşlarımızla üstesinde geleceğiz. Millet olarak kaynaştık, kilitlendik. Bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

dde2edc1-12d2-4e24-be25-842ca388f0d1.jpg

AK Parti Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Tuğrul Türkeş ise Ramazan ayında insanın sevdiklerini, dostlarını yanında istediğini söyledi.

Türkeş, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlarına ilişkin ise şöyle konuştu:

"Türkiye'de son zamanlarda en çok duyduğumuz ; 'bu seçim çok önemli'. Aslında her seçim çok önemli. Demokrasinin güzelliğidir bu. Mevcut hizmet eden takdir ediliyorsa o hizmete devam edecek. Bu açından önümüzdeki seçim çok önemli ama bu sefer gerçekten bir farkı var. Bir tarafta Cumhur İttifakı diye tabir ettiğimiz AK Parti var. Birlik ve bütünlük var. Geçmiş 21 yıldır yapılan hizmetlerin ya da yapılamayanlarında sorumlusu. Şimdi bunlar tartıya çıkıyor. Yani bugüne kadar hangi hizmetler verilebildi? Vatandaşa ne takdim edilebildi. Ne söz verdik. Neyi tuttuk. Bu değerlendirilecek. Yapamadıklarımız da tabi ki değerlendirilecek. Bir de karşı tarafta başka bir ittifak oluştu. Bu seçim itibariyle 4 cumhurbaşkanı adayı olmakla birlikte aslında ikili bir yarış var. Peki, diğer tarafta ne diye baktığımızda bir karışıklık var. Ben o tarafta değilim, diye söylemiyorum. 6 tane siyasi parti var. Bu 6'sının neyi müşterek dediğinizde hiçbir şeyi müşterek değil. Bir tane fikirleri var. Bu gitsin, bunlar gitsin. Kendi fikirlerini getirmeye 2 bin 500 sayfa gerekti. Yani o kadar kafalar karışık ki. Farklı dünya görüşleri var. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de orada, Saadet Partisi de orada, İYİ Parti de orada, Gelecek Partisi de orada, geçmiş partisi de orada. Fikriniz ne, ne öneriyorsunuz? Hele bizi bir seçin de. İstişare ederiz, bir çözüm yolu buluruz, diyorlar. Bu önümüzdeki seçim gerçekten çok önemli."

Konuşmalarının ardından Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'ya teşekkür ederek, günün anısına plaket hediye etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.