Kırşehirli Dernekler Federasyonu 2024 yılı lobicilik faaliyetleri için Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi

Kırşehirli Dernekler Federasyonu 2023 yılı Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nı Akman TZOB Otel’de gerçekleştirdi. Federasyonun kuruluşunun 20. Yılında yapılan toplantıya tüm kurullarıyla katılım sağlandı. 2023 yılında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme yapılırken 2024 yılında yapılması planlanan çalışmaları istişari mahiyette görüş alışverişinde bulunuldu.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu 2024 yılı lobicilik faaliyetleri için Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Federasyonun Genel Başkanı, Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek Başkanları, Yüksek İstişare Kurulu Başkan ve Üyeleri, Onur Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ve Üyelerinin yer aldığı toplantı Düzce Valisi ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Selçuk Aslan’ın ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel’in konuşmalarıyla son buldu.

huseyin-ata.jpg

“BÜYÜYEREK DEVAM EDECEĞİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Ata , 2023 yılı sonu genişletilmiş istişare toplantısı için herkese hoş geldiniz dedikten sonra federasyon içerisinde yer alan hazırunun önemli isimlerini sıraladı. Ata, “63 dernek ile büyük bir güç olduk ve 2024 yılında da büyüyerek devam edeceğiz.” dedi.

“BİRLİĞİMİZİ VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BOZAMAYACAKLAR”

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, konuşmasına geçmeden önce, geçtiğimiz günlerde terör olaylarında hayatını kaybeden şehit askerlerimize yönelik rahmet diledi. Hilmi Gökçınar, memleketin birliğini, bütünlüğünü ve bağımsızlığını bölemeyeceklerini Kırşehirliler olarak vurguladığını ifade etti. İsrail ile Filistin Savaşı’nda bir insanlık dramının yaşandığını söyleyen Gökçınar, orada bir soykırımın yaşandığını ve zulmün olduğunu sözlerine ekledi.

hilmi-gokcinar.jpg

“AİLEMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Sözlerini sürdüren Hilmi Gökçınar, “2003 yılında kurulduk ve genç bir federasyon olduk. Artık 20 yaşında genç bir delikanlıyız. Sağlıklı, dinamik ve delikanlı olarak bugün gururluyuz. 2003 yılında biz bu federasyonu altı dernekle kurduk. Ankara’da Kırşehirli nüfusu bir hayli fazlaydı. Tanıştığımız birçok kişi beldesi, köyü ve kasabasıyla ilgili bir dernek kurmuş. Acıyı, sevinci paylaşmak için güzel fakat gelişen dünyamızda tek başına dernek olmak etkili bir lobiye sahip olmak için yeterli değil.” diye açıkladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nu bu düşünceyle yola çıkarak Ankara’da kurduk. İlk kurulduğumuz günden bugüne 63 dernekte yolumuza devam ediyoruz. Eğitimcilerimizle, hukukçularımızla, sanayicilerimizle güçlü bir konuma geldik. Aynı çatı altında kimseyi ötekileştirmeden ailemizi genişletmeye devam ettik. İlerleyen günlerde bürokraside ve sağlıkta çalışanlar ile ilgili dernekler kurmaya devam edeceğiz.

“BURS VERMEK İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILDI”

Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, 2019 yılında kuruldukları günden bu yana her yıl iki defa yemek toplantısı yaptıklarını dile getirdi. Kılıç, “Ankara’da Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 650 eğitimcimiz var. Üniversitelerimizde 450’nin üzerinde öğretim üyesi ve yardımcısı var. En önemli hususlarımızdan birisi Kırşehirli Dernekler Federasyonu bünyesinde eğitimciler derneğimizin katkılarıyla burs vermek için hazırlıklar yapıldı. Tabii ki miktar belli değil ama elle tutulur hale gelmesini arzu etmekteyiz. Kırşehir’de ihtiyacı olan çok sayıda öğrencimiz var. Bu konuyla ilgili sanayicilerimizin, iş insanlarımızdan, genel müdürlerimizden ve yüksek seviyedeki yöneticilerimizin bulunduğu bir ortamda kaynak temin edilmesi ve bu işin yürütülmesine ihtiyaç var.” şeklinde vurguladı.

recep-kilic.jpg

“KIRŞEHİR ANSİKLOPEDİSİ ÇIKARMAYA KARAR VERDİK”

Bir başka projesinden bahseden Recep Kılıç şunları dedi: “Eğitimciler ve federasyon olarak Kırşehir Ansiklopedisini çıkarmaya karar verdik. Bunun için paradan ziyade eğitimcilerimize, hukukçularımıza, yöneticilerimize ve sanayicilerimize bu ansiklopedinin tamamlanması için büyük görevler düşmektedir.”

savas-baytok.jpg

“AMACIMIZ KIRŞEHİRLİ HUKUKÇULARA YARDIMCI OLMAK”

Kırşehirli Hukukçular Derneği Başkanı Savaş Baytok, 2023 yılı ikinci yarısında Kırşehirli Hukukçular Derneği’ni kurduk. Amacımız hem Ankara’daki Kırşehirli hem de Türkiye’deki Kırşehirli hukukçuları bir araya getirmek hem de hukukçu olmak isteyen genç kardeşlerimize yardımcı olmak. Bütün planlamalarımızı 2024’e göre yaptık. İlk faaliyeti Kırşehirli hukukçular derneği olarak biz yapacağız.” şeklinde derneğin içeriğini anlattı.

ali-cetin.jpg

“İCRAATLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD), Anadolu Gazete ve anadolugazete.com.tr İmtiyaz Sahibi Ali Çetin sözlerine şöyle başladı: “Muhterem beyefendiler, hanımefendiler bu gecede sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyduk. Böyle nezih, güzel geceleri, yemekleri tertip ettiği için Sayın Federasyon Başkanımıza ve Yönetim Kurulu’na ayrıca teşekkür ediyoruz. Mart 2022 tarihinde Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni (KIRSİAD) kurduk. Mehmet Yurdal Şahin Bey’in verdiği konferansla beraber ilk faaliyetimize Yiğit Akü Konferans Salonu’nda ilk faaliyetimizi göstermiş olduk. O günden bugüne üye kayıtlarımıza ve varlığımızı ortaya koyacak icraatlarımıza devam ediyoruz.

13.jpg

“ÇOĞUNLUK DEĞİL, NİCELİK ÖNEMLİ”

Sözlerine devam eden Ali Çetin, dernek ile ilgili faaliyetlere yönelik şunları açıkladı: “Takdir edersiniz ki bizim üye kaydımız çok az. Öyle de olması gerekir çünkü burada çoğunluk değil, nicelik olması gerekir. Yüzlerce sanayici ve iş insanımızdan şu ana kadar derneğimize kazandırdığımız 47 çok kıymetli sanayici ve iş insanımız var. Bu sayıyı artırarak devam etmek istiyoruz. Sayın Başkan Vekilimiz Levent Akçakoca ile birlikte konuşmamıza devam etmek istiyorum. Kendisi Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı, Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili ve Ankara Sanayi Odamızın Başkan Yardımcısı. Faaliyetlerimizi üyelerimizin fabrikalarında gerçekleştiriyoruz. Kırşehirliler iş istemekten artık kurtulup, işveren olması gerekir. Bu dernek onu temsil ediyor. Ahilik kültürü ile veren el olan insanlardan oluşan bir dernek olmak istiyoruz.”

levent-akcakoca.jpg

“İLERLEYEN GÜNLERDE GÜÇLÜ BİR DERNEK OLACAĞIZ”

Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Levent Akçakoca konuşmasında şunları belirtti: “Hep birlikte güzel günler için çabalıyoruz. Derneğimize güç katabilmek adına sosyal faaliyetlerle, güçlenerek devam ediyoruz. Umarım ilerleyen aylarda ve yıllarda daha da güçlü bir dernek olacağız.

nermin-hendek.jpg

“BAŞARI BİRLİK VE BERABERLİKTEN KAYNAKLANIYOR”

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Nermin Hendek, kadın kolları adına şunları açıkladı: “20 yılda attığım adımlar bugün sizlerle olmayı bana nasip etti. Ortada bir başarı var ise o birlik ve beraberlikten kaynaklanıyor. Sayın başkanıma ve sizlere çok teşekkür ediyorum.”

orhan-yavuz-yagmur-001.jpg

“GAYEMİZ GÖNÜLLERE GİRMEK”

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Orhan Yavuz Yağmur, ortak gayenin Kırşehirli olmak olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençliği anlamadığınız zaman bu dünyada her şey bitmiş demektir. Başkanım bu düşünce ile ilerleyerek bu görevi bize verdi. Biz başkalarının derdini dert edinmekten vazgeçtik. Gönüllere girmek, insan olmak gayesi hepimizin terk ettiği bir düstur haline geldi. O yüzden göreve geldiğim günden bugüne Ankara’da Kırşehirli bir gencin ne derdi var ise onlarla dost olarak bir araya getirmeye çalıştım. Ve böylece bir kemik kadro kurduk.”

“KAMAN KADIN GİRİŞİMİ, ÜRETİMİ VE İŞLETME KOOPERATİFİ KURULDU”

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, “Federasyonumuz ’da Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevi üzerimize tebliğ edildi.” diye açıkladı ve konuşmasına devam etti: “İki yıl önce Federasyonumuzun tanışma toplantısında arz ettiğim iki önemli konu vardı. Bunlardan ilki: kaman cevizi ile ilgiliydi. Kaman Ceviz Festivali’nin bu yıl 32’incisini düzenledik. Cevizimizin sertifikasyon ile ilgili bir eksiklik olduğunu gördük. Bundan hareketle Kaman Belediyesi, federasyonumuzun iş birliği protokolü çerçevesinde Ahilik Kalkınma Ajansı’na bir proje hazırladık sunduk. Kaman cevizi soyma, kırma, paketleme ve entegre ceviz ürünleri tesisi an itibari ile 350 metrekare olan tesisimizde 13 kadınımız burada sürekli olarak çalışacak. Bu projeden kadın kooperatifleri kurduk. Kaman Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi kuruldu.

abdullah-cavus-001.jpg

“KAMAN’DA 50 KÖYE 50 BİN CEVİZ DİKME PROJEMİZ VAR”

Çavuş, “Kurulan kooperatifler içerisinde en önemlisi Ankara’da kurduğumuz dört kadın kooperatifine Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk olarak geçen hafta Kooperatif Kafe Hibe Projesi onaylandı. Kadınlarımızla birlikte şimdi açacağımız kafe için yer bakıyoruz. Kaman’da 50 köye 50 bin ceviz dikme projemiz var ve bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.” şeklinde vurguladı.

kazim-hoca.jpg

“AHİLİK DÜNYEVİ VE UHREVİ BİR SİSTEMDİR”

Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültür ve Araştırma Merkezi Eski Müdürü Kazım Ceylan, Ahilik kültürüne yönelik, şunların altını çizdi: “Kırşehirlilerin sadece kendilerine değil, evlatlarına da soylarına da bütün Türkiye ve dünyaya yetecek yüce değeri var: Ahilik sadece bir Türk esnaf teşkilatları değil. Dünyevi ve uhrevi bir sistemdir. Bir medeniyet hareketidir, bir devlet felsefesidir, bir eğitim modelidir ve iktisadi ticari modeldir. Bu sistemin bütün Türkiye’ye önce Kırşehir’den başlayarak Türkiye ve dünyada yaygınlaştırılması en büyük arzumuzdur.”

selcuk-aslan-001.jpg

“LOBİ FAALİYETLERİ YÜRÜTMEK GEREKİYOR”

Düzce Valisi ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Selçuk Aslan kapanış konuşmasına yönelik şunların üzerinde durdu: “2003 yılında Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun kurulması geç olsa da hiç olmamasından iyidir. Bir İç Anadolu insanı olarak her zaman memleketi sahiplenen bir duygu içerisindeyiz. Memlekete sahip çıkmak için örgütlü olmak gerekiyor. Lobi faaliyetleri yürütmek gerekiyor. Kırşehirliler olarak ne kadar iyi örgütlü olabilirsek Kırşehir’e gidecek hizmetin payı o kadar büyük olur. Örnek insanlara ihtiyacımız var.”

recai-akyel.jpg

“HEMŞEHRİLERİM DOĞRUYU, HAKKI BİLİYOR”

Anayasa Mahkemesi Üyesi ve 2024 Yılı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Recai Akyel, toplantının son konuşmasında şunlara dikkati çekti: “Bizi bir araya getirip sohbet etmemize imkân sağlayan yöneticilere çok teşekkür ederim. Hazıruna ve genele baktığımda hepimizin akran olduğunu görüyorum. Aslında herkes her şeyi, doğruyu, hakkı biliyor. Bu çerçevede ve ölçüde iradeleri ölçüsünde gayret gösteriyorlar. Önemli olan insan olmak, iyi hemşehri olmak. Kırşehirli hemşehrilerim iyiliği ellerinden geldiğince yapmaya çalışıyorlar.

11.jpg

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genişletilmiş İstişare Toplantısı’na katılan isimler:

Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Hayrettin Türe

Düzce Valisi Selçuk Aslan

Eski Antalya Valisi Ahmet Altıparmak

Eski Yozgat Valisi Kadir Çakır

MHP MYK Üyesi Özgür Bayraktar

MHP MYK Üyesi, Siyasi Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar

Bilkent Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Taner Gökçınar

Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melike Doğanay

Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi Ortopedi Klinik Şefi Prof. Dr. Murat Altay

Gazi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Merdan

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır

Özelleştirme İdaresi Başkanı Bekir Emre Haykır

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekili Hüseyin Ata

Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç

KIRSİAD Genel Başkanı, Anadolu Gazete ve anadolugazete.com.tr İmtiyaz Sahibi Ali Çetin

ASO Yönetim Kurulu Üyesi KIRSİAD Başkan Vekili Levent Akçakoca

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen

Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkan Vekili Nuri Cantürk

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Servet Gül

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ömer Erdem

Kırşehirli Hukukçular Derneği Başkanı Av. Savaş Baytok

Yenimahalle Kırşehirliler Derneği Başkanı Halil Kolukırık

Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz

Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Tankulu

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Üyesi Veysel Eken

12.jpg

2024 Yılı Yüksek İstişare Kurulumuza Katılan Üyelerimiz:

1)Dr. Recai Akyel Anayasa mahkemesi Üyesi

2)Prof. Dr. Metin Orbay Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı

3)Prof. Dr. Fahrettin Öztürk TUSAŞ Gnl. Mdr. Yrd.

4)Özgür Bayraktar MHP MKYK Üyesi

5)Ahmet Gülşen Karayolları Gnl. Müdürü

6)Dr.Ömer Erdem Enerji Bakanlığı Strateji ve Geliştirme Başkanı

7)Mehmet Badem Badem Pınarı Suları Yntm. Kurul. Üyesi

8)Erdoğan Bayraktar EAG Demir San. Yön.Krl.Bşk.

9)Bekir Emre Haykır Özelleştirme İdaresi Başkanı

2023 Yılından 2024 Yılı Onur Kuruluna Geçen Üyelerimiz:

1)Hacı Ali Köysüren

2)Alper Canpolat

3)Mustafa Kılıç

4)Bülent Çağlar

5)Ömer Çöklü

6) Ramazan Baltacı

7)Mehmet Aktaş

8)Servet Aktaş

9)Yunus Koçak

10)Halil Kolukırık

11)Adem Öztürk

Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Dernek Başkanları, Sanayiciler, İş İnsanları, Hukukçular, Eğitimciler, Gençlik Kolları, Genişletilmiş İstişare Toplantısına katılım sağladılar.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.