Kış mevsimi yaklaşırken Ulus Sobacılar Çarşısı yeniden canlandı

Kış mevsiminin yaklaşmasının ardından Ankara Ulus'ta yer alan Sobacılar Çarşısı yeniden hareketlendi. Soba fiyatları ise geçen yıla oranla yüzde 100 zamlandı.

Kış mevsimi yaklaşırken Ulus Sobacılar Çarşısı yeniden canlandı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara'nın ticari merkezi Ulus, alışveriş yoğunluğunu sürdürürken kış ayının gelmesiyle Sobacılar Çarşısı yeniden canlandı. Soba çeşitlerinde özellikle kuzine sobaya talep arttı.

Çarşı esnafı, soba fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100 zamlandığını, kuzine sobalarda en düşük fiyatın 2 bin liradan başladığını ve 25 bine kadar yükseldiğini belirtti. Fiyatların zamlanmasına rağmen vatandaştan ilginin yoğun olduğunu belirten esnaf, "Özellikle hobi bahçelerinden dolayı yoğunluğumuz azalmıyor. Satışlarda herhangi bir durgunluk yaşamadık." diye konuştu.

sobacilar-carsisi.jpeg

"FİRMALARIN YÜZDE 70'İNDE ÜRÜN YOK"

Talebe göre ürün getirdiklerini belirten çarşı esnafı, ürünlerini Mart-Nisan aylarında temin ettiklerini, sonrasında ürün getirme işlemi yapmadıklarını dile getirerek, 'taşıma' masraflarına dikkat çekti. Öte yandan, kış aylarında temin edilen malın daha pahalı olduğunu belirten esnaf, en çok eski modellere talep olduğunu, firmalardan da bu talebe göre ürün temin ettiklerini vurgulayarak, sezon ortasında da firmaların yüzde 70'inde ürünün bulunamayacağını da belirtti.

sobacilar-carsisi-001.jpeg

"İNTERNETTEKİ ÜRÜNLER DAHA PAHALI"

Ürünlerini ucuza satamadıklarını, sattıkları ürünü ise yerine koyamadıklarını belirten esnaf, "2 gün önce aldığım ürün bugün yüzde 20 zamlandı." diye konuştu.

sobacilar-1.jpeg

Soba fiyatlarının zamlanmasının ardından internet ortamındaki rekabet de dikkat çekti. Sobacılar Çarşısı'nda bulunan ürünlerin internetteki ürünlere göre daha uygun fiyatlı olduğunu belirten esnaf, güvenilir alışveriş noktası olarak Ulus'a işaret etti.

.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum