Klima ve buzdolaplarında yanıcı gaz tehlikesi: Başkan Çerkeşli'den uyarılar

Ankara Klimacılar Buzdolapçılar ve Tamircileri Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Necdet Çerkeşli, “Sezonda hareketlilik var ancak insanların alım gücü düşük. Ürünlere ayda 3-4 kez zam geliyor, biz bile takip edemiyoruz." dedi.

Klima ve buzdolaplarında yanıcı gaz tehlikesi: Başkan Çerkeşli'den uyarılar
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Mevsim sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ev ve iş yerlerinde klima dönemi başladı. Ankara Klimacılar Buzdolapçılar ve Tamircileri Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Necdet Çerkeşli, klima bakımlarının ilkbahar, yaz ve kış aylarına girerken kesinlikle yaptırılması gerektiğini belirterek, "Bakım yapılmayan klimaların filtrelerinde mikrop birikebilir. Bu nedenle, yaz veya kış mevsimine girmeden önce odamıza kayıtlı uzmanlar tarafından bakım yapılması önemlidir." diye konuştu.

"KLİMA BAKIMI UZMAN KİŞİLERCE YAPILMALI"

Klima bakımında korsan hizmet sunanlara karşı vatandaşları uyaran Çerkeşli, "Vatandaşlarımız odamıza başvurduklarında klimalarına sağlıklı ve uygun maliyetle bakım yaptırabilirler. Korsan çalışanların yüksek fiyatla yaptığı bakımlar yerine, odamıza kayıtlı üyelerimizin yaptığı işlerin arkasında duruyoruz ve vatandaşlarımızı mağdur etmiyoruz." dedi.

untitled-1-001.jpg

Filtre temizliği, evaporatör temizliği ve klima gazlarının bakımlarının düzenli yapılmasının yaşam kalitesini artıracağını belirten Çerkeşli, özellikle kalp hastaları, çocuklar ve bebekler için kapalı alanlarda sağlıklı nefes almanın önemine dikkat çekti.

"UZMANLARA YAPTIRIN!"

Yeni bir klimanın düzenli aralıklarla profesyonel kişilerce bakımı yapılırsa 10-15 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde kullanılabileceğine vurgu yapan Çerkeşli, "Vatandaşlarımız klimalarda sadece filtre temizliğini yapabilir. Biz ise evaporatör temizliği ve klima gaz bakımlarını yapıyoruz. Bu işlemlerin uzman kişiler tarafından yapılması gerekiyor." dedi.

Beyaz eşya grubunda klima ve buzdolaplarının yanıcı gazlarla çalıştığını hatırlatan Çerkeşli, "Bu cihazların bakımını uzman ve belgeli kişilere yaptırmazsanız yangınlar çıkabilir, patlamalar olabilir ve ölümlü kazalar yaşanabilir. Vatandaşlarımız duyarlı olursa ve bu tip kazalardan korunmak isterlerse, bizlere sosyal medya veya telefon üzerinden ulaşarak yardım isteyebilirler. Tüm yönetim kurulumuzla birlikte vatandaşlarımıza hizmet için görevimizin başındayız." diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum