Köpek saldırılarına bir yenisi Mamak'ta eklendi!

Ankara'nın Mamak ilçesinde, babaannesini ziyaret etmek için evinden çıkan 15 yaşındaki Ece Uslu'ya köpek saldırdı. Olayda genç kızın eli ve bacaklarından yaralandığı, kuduz aşısı yapıldığı öğrenildi.

Köpek saldırılarına bir yenisi Mamak'ta eklendi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Olay, 28 Nisan 2024 tarihinde Mamak ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Ece Uslu ve kardeşi, babaannelerine gitmek üzere apartmanlarının önünden çıktı. Ancak siteye girdiklerinde 6 köpek tarafından saldırıya uğradı. Çevredekilerin bağırması üzerine köpekler kaçarken, olay yerine sağlık ekibi çağrıldı. Yaralı Uslu, ilk müdahalelerin ardından Etlik Şehir Hastanesine kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Kuduz aşısı da yapıldıktan sonra evde tedavisine devam edildi.

ÇÖZÜM BULUNMADI

Ece Uslu'nun annesi Esra Uslu, olayın şokunu yaşadığını ve kızının yardım çağrılarını duyduktan sonra dışarı çıktığını ifade etti. Köpek saldırısının ardından kızının bağırarak kendisine geldiğini belirten Esra Uslu, köpeklerin sürekli olarak çevrede görüldüğünü ve bu durumu belediyeye bildirdiğini ancak çözüm bulunamadığını dile getirdi.

Belediyeye hakkını aramak için defalarca başvurduğunu söyleyen Esra Uslu, çocuklara karşı saldırganlığın arttığını ve yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istediğini belirtti. Köpeklerin küpeli olmasının çocukları korumak için yeterli olmadığını savunan Uslu, güvenli sokaklar ve çocukların rahatça dolaşabileceği bir ortamın sağlanmasını talep etti.

'SOKAKLARDA KÖPEK GÖRMEK İSTEMİYORUZ''

Esra Uslu, köpek saldırısının ardından akşam hava karardığında köpeklerin toplandığını ve adli mercilere başvuracaklarını ifade etti. Sokaklarda güvenli bir ortamın sağlanması gerektiğini vurgulayan Uslu, çocuklarının güvenliğini sağlamak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Uslu, kızının sokak hayvanlarına merhametli bir şekilde davrandığını ancak yaşanan saldırı sonrası kızının korku içinde olduğunu belirtti. Yetkililere seslenen Uslu, sokaklarda hayvan görmek istemediklerini ve köpeklerin potansiyel saldırganlar olduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.