Korkacak bir şey yok, bu fay 10 bin yıldır aktif değil

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) Ankara deprem haritasında yer alan Etimesgut Bağlıca fay hattıyla ilgili Ankara'daki üniversitelerin jeoloji bölümlerindeki akademisyenlerden görüş ve yorumlar geldi.

Korkacak bir şey yok, bu fay 10 bin yıldır aktif değil
Yayınlanma:

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) Ankara deprem haritasında yer alan Etimesgut Bağlıca fay hattıyla ilgili Ankara'daki üniversitelerin jeoloji bölümlerindeki akademisyenlerden görüş ve yorumlar geldi. Akademisyenler Etimesgut’ta deprem riskinin olmadığı görüşünde birleşirken, Ankara’ya en yakın fay hattının 100 kilometre uzaktan geçtiğini vurguladılar.

Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu yaptığı açıklamada, “Bağlıca’da büyük bir deprem üretecek aktif bir fayın olmadığını düşünüyorum. Aktif bir fay olsa bile 3.5-4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelir. Bundan herhangi bir anlam çıkarıp korkmaya gerek yok. Şu an için Bağlıca’da bir tehlike olmadığını çok net söyleyebilirim. Ankara’nın altında aktif bir fay bulunmuyor. Başkente en yakın aktif faylar 100 kilometre mesafe uzaklıkta” dedi.

balica-fay-hatti-prof-dr-suleyman-pampal-001.jpg

ODTÜ Öğretim Üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Ali Koçyiğit ise, “Bağlıca'daki fay gibi yüzlerce fay var Ankara’da. 10 bin yıldır deprem üretmemiş bir fay bu. Aktif olmayan bir fay. Kimse panik olmasın” ifadelerini kullandı.

balica-fay-hatti-prof-dr-candan-gokceoglu.jpg

Gazi Üniversitesi Üniversitesi Öğretim Üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal da, “MTA diri fay hattını yeniledi diye böyle yeni bir fayın ortaya çıktığı zannediliyor. Böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.

balica-fay-hatti-prof-dr-ali-kocyigit.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.