'Kültürel Bellek 2023 Ankara Sempozyumu' gerçekleşti

Hacettepe Üniversitesinde, Tarihi ve Kültürel Mirası Araştırma Merkezinin (HÜTKAM) düzenlediği 'Kültürel Bellek 2023 Ankara Sempozyumu' düzenlendi.

'Kültürel Bellek 2023 Ankara Sempozyumu' gerçekleşti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Kent Konseyi, Hacettepe Üniversitesi Tarihi ve Kültürel Mirası Araştırma Merkezi (HÜTKAM) tarafından düzenlenen 'Kültürel Bellek 2023 Ankara Sempozyumu' için çok sayıda konuğu ağırladı.

Seminere, HÜTKAM Müdürü Doç. Dr. Pelin Şahin Tekinalp, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve öğrenciler katıldı.

''KÜLTÜREL MİRAS EVRENSELDİR''

Kültürel mirasın evrenselliğine değinen Hacettepe Üniversitesi Tarihi ve Kültürel Mirası Araştırma Merkezi (HÜTKAM) Müdürü Doç. Dr. Pelin Şahin Tekinalp "Her disiplinde söyleyecek ne çok sözümüz olduğunu fark ettiğimizde bir kez daha bu sempozyumu bir kez daha düzenlemeliyiz düşünceleri peş peşe geldi. Kültürel miras evrenseldir. Tarihe not düşmek adına yeni tarihleri ekledik. Yok edilen tarihi ve kültürel miras belleğimizin çok önemli bir parçasıdır." diye konuştu.

''TÜRKLER YAŞAYARAK GÖREREK ANLIYOR''

uni2.jpeg

''KENTİ YÖNETMEK KOLAY İŞ DEĞİL''

uni3.jpg

''21'İNCİ YÜZYIL ÜNİVERSİTELERİ ARTIK ÇOK FARKLI''

ekran-goruntusu-2023-11-29-120528.jpg

''SOMUT VE SOMUT OLMAYAN MİRASLAR DEĞERLENDİRİLDİ''

uni-12122-001.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.