Kurban Bayramı öncesi zincir marketlerde meşrubat satışı arttı

Kurban Bayramı öncesinde BİM, A101 ve ŞOK marketler gibi zincir marketlerde meşrubat satışlarında büyük bir artış gözlemleniyor. Market görevlileri, bayram sofraları için patates, soğan ve baharat gibi yemeklik ürünlerin de yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Kurban Bayramı öncesi zincir marketlerde meşrubat satışı arttı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Kurban Bayramı hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, marketlerde bayrama özel alışverişler de hız kazandı. 16 Haziran Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı için birçok aile, bayram sofralarını donatmak için çeşitli yiyecek ve içecek alışverişine yönelmiş durumda. anadolugazete.com.tr olarak, zincir marketlerde bayram alışverişlerinin nasıl gittiğini sizler için araştırdık.

market4.jpg

MEŞRUBAT SATIŞLARI ARTTI

BİM, A101 ve ŞOK marketler gibi Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde, bayramda tüketimi artan şeker, çikolata ve kolonya gibi ürünlerin yanı sıra meşrubat satışlarında da belirgin bir artış gözlemleniyor. Market görevlileri, özellikle kola, gazoz ve ayran gibi içeceklerde ciddi bir satış artışı yaşandığını belirtiyor. Bir market görevlisi, muhabirimize verdiği demeçte: "Meşrubat satışlarında ciddi bir artış olduğunu görüyorum. Geçen hafta kola, gazoz ve ayran gibi içeceklerde çok satış yaptık, bu hafta daha da artacaktır diye düşünüyorum." dedi.

"PATATES, SOĞAN VE BAHARAT SATIŞLARINDA DA ARTIŞ GÖZLEMLEDİK"

Meşrubat satışlarının yanı sıra patates, soğan ve baharat satışlarının da arttığını belirten market görevlisi: "Bu artışın bayrama özel olduğunu düşünüyorum. Bayramda misafiri gelen birçok aile olacak, zaten Kurban Bayramı et yemekleriyle meşhur bir bayram. Dolayısıyla yemeklik ürünlerimizde de artış gözlemledim." diye ekledi.

Bayram hazırlıkları kapsamında marketlerdeki hareketlilik, Kurban Bayramı'nın coşkusunu ve geleneksel bayram sofralarının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu dönemde artan alışveriş trafiği, marketlerin de yoğun bir mesai içinde olduğunu gösteriyor. Alışverişe çıkan vatandaşlar, hem bayram ihtiyaçlarını karşılıyor hem de sevdikleriyle paylaşacakları güzel sofralar için hazırlıklarını sürdürüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.