Kuruyemiş şampiyonları belli oldu

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Oda Başkanı Aytaç Sevimli, yılbaşı akşamlarında severek tüketilen kuruyemişin bu yıl cep yaktığını söyledi. Sevimli, “Antep fıstığı 750 lira , fındık 120 lira, kaju 350 lira ve cevizin ise 300 liraya tüketiciyle buluşuyor” dedi.

Kuruyemiş şampiyonları belli oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Yeni yıl yaklaşırken şimdiden yılbaşı kutlamaları planlanmaya başladı. Kimi evinde televizyon karşısında sevdikleri ile yeni yılı karşılayacak kimi de mekânlardaki eğlence programlarına katılacak.

Yılbaşı akşamlarının olmazsa olmazlarından biri de kuruyemiş…

Fındık, yer fıstığı, kaju, badem, ceviz, Antep fıstığı, leblebi, üzüm ve ay çekirdeği gibi kuruyemiş ürünleri sofraları süsleyecek, sohbetlere eşlik edecek.

Ama bu kolay olmayacak gibi görünüyor!..

EN PAHALI KURUYEMİŞ ANTEP FISTIĞI

Kuruyemiş fiyatlarına geçen yıla göre yüzde 100 zam geldiğini ifade eden Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli, Antep fıstığının zam şampiyonu olduğunu söyledi.

Sevimli, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, piyasada kuruyemiş fiyatlarının katlanarak arttığına dikkati çekti.

untitled-1-003.jpg

KİMİ ÜRÜNLERİ ALMAK HİÇ KOLAY DEĞİL!

Antep fıstığı 750 lira, fındık 360 lira, kaju 350 lira, cevizin ise 300 liraya tüketiciyle buluştuğunu ifade eden Sevimli, “Antep fıstığı geçen yıl 300-350 liraydı, bu yıl 750 liraya çıktı. Fındık geçen yıl 80-120 lira arasındaydı bu yıl 360 liraya çıktı. Bunun dışında kaju 350 lira, ceviz içi 300 lira, badem 330 lira, tuzlu fıstık 150 liraya ulaştı.” dedi.

EN UCUZ KURUYEMİŞ LEBLEBİ

Başkan Sevimli, kuruyemiş fiyatlarının artmasından hem esnafın hem de vatandaşın mağdur olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Vatandaşın alım gücü çok azaldı. Tüketici daha uygun fiyatlı kuruyemişlere yöneliyor. Leblebi, kuru üzüm, yer fıstığı, çekirdek ve ay çekirdeği daha çok tercih edilmeye başlandı. Karışık kuruyemişlerin içerisine de esnaf fiyatını düşürmek için leblebi, çekirdek gibi kuruyemişleri koymaya başladı.”

EN ÇOK TÜKETİLEN KURUYEMİŞ AY ÇEKİRDEĞİ

Ay çekirdeğinin en çok tercih edilen kuruyemiş olduğunu ifade eden Aytaç Sevimli, “Kuruyemiş tüketiminin değişmez şampiyonu ay çekirdeği. Yılbaşında da bu durum değişmiyor. Ay çekirdeğini tuzlu fıstık takip ediyor” dedi.

Başkan Sevimli, kuruyemiş fiyatlarının artmasına mazot ve işçi maliyetlerindeki yükselişin etki yaptığını söyledi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.