Kutsal emanetler Ankara’da: Kabe örtüleri, Sakal-ı Şerif…

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Kabe örtüleri, Sakal-ı Şerif, Kadem-i Şerif ve diğer kutsal emanetlerin yer aldığı özel bir sergi, vatandaşlarla buluştu.

Kutsal emanetler Ankara’da: Kabe örtüleri, Sakal-ı Şerif…
Yayınlanma:

"Kabe Yolunda Mukaddes Emanetler ve Mübarek Kabe-i Muazzam Örtüleri" adı altında düzenlenen sergi, Gölbaşı TOKİ Yönetim binasında ziyarete açıldı. Program, Gölbaşı Belediyesi ve TOKİ tarafından organize edildi.

Sergiyi ziyaret eden bazı vatandaşlar, kutsal emanetleri görmenin duygusal anlar yaşattığını ifade etti. Çevre sakinlerinden Ali Yılmaz, bu anları yaşamanın kendisini duygulandırdığını ve şevk verdiğini belirtirken, "Allah bize ömür verdi, elhamdülillah bizi duygulandırdı. Bize böyle kutsal emanetleri sergileyen ve bize gösteren kişilerden Allah razı olsun" dedi.

Sergide yer alan kutsal emanetlerin 30 yıldır bir araya getirildiğini ifade eden Erol Güzel, emanetlerin Suudi Arabistan yetkilileri tarafından hediye edildiğini açıkladı. Güzel, Kabe'nin ve Medine'nin bakımını üstlenen ailelerden bazı emanetlerin zaman zaman kendisine hediye edildiğini ve bu sayede sergide yer aldığını söyledi.

Güzel ayrıca, Kabe örtülerinin her yıl 120 kilo altın ve 50 kiloya yakın gümüşle işlendiğini, her yıl değiştirildiğini ve altın ipliklerle dokunduğunu belirtti. Sergide sergilenen örtülerde her ilmikte bir ayet bulunduğunu ve bunların Kureyşi ailesi tarafından hediye edildiğini ifade etti. Güzel, koleksiyoner olmadığını, sadece emanetlerin hizmetkarı olduğunu ve onları sadece bekçilik yaptığını vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.