Maden-İş Şube Başkanı Talih Kocabıyık: "Özelleştirmeye karşı mücadeleye devam edeceğiz"

Ankara'ya yürüyüş başlatan Çayırhan Termik Santrali işçilerinden ve Maden-İş Sendikası Orta Anadolu Şube Başkanı olan Talih Kocabıyık, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, özelleştirme sürecine dair kararlılıklarını yineledi.

Maden-İş Şube Başkanı Talih Kocabıyık: "Özelleştirmeye karşı mücadeleye devam edeceğiz"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Şube Başkanı Kocabıyık, Bakanlığın özelleştirme konusunda kararlı olduğunu ve şartnamede bazı değişiklikler yapılacağını belirtti. Kocabıyık, bu değişikliklerin işçileri tatmin etmediğini ve kendilerinin sonuna kadar bu süreçle mücadele edeceklerini vurguladı.

ozellestirme.jpg

Özelleştirme süreciyle ilgili olarak, “Yanı başımızdaki firmalar şartnameye uymuyor ve bu durum bizim için kabul edilemez. İhalenin iptal edilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyen Kocabıyık, sözleşmedeki lojmanların boşaltılmasına ilişkin kısımların da tatmin edici olmadığını ifade etti. Ayrıca, çalışanların sosyal haklarıyla ilgili eksikliklerin giderilmediğini belirtti.

Kocabıyık, özelleştirme dairesinin, bu tür ihalelerde tarafları bir araya getirip değerlendirme yapması gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını söyledi. Satışa çıkarılan tesis için "Türkiye'yi kurtaracaksa satılsın" diyen Kocabıyık, bir kurumu peşkeş çekmenin ne vicdana ne de akla sığdığını söyledi. Başkan Kocabıyık, satışın yüzde 20 peşin ödeme ve 6 yıl vadeli ödeme şartlarının uygun olmadığını belirtti.

anadolu-gazete-20241129-031613-0000.jpg

Kocabıyık, yer altı üretim sisteminin verimli çalışmasına rağmen, özel firmaların bu sistemi düzgün işletemediğini, müdürlerin bu konuda sorumlu olduğunu ve yanlış giden süreçlere karşı durduklarını söyledi.

Son olarak, özelleştirme sürecine karşı çıkan kurumları da belirten Kocabıyık, Büyükşehir ve Beypazarı belediyelerinin yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanlarının da yanlarında olduğunu dile getirdi. Kocabıyık, bölge halkının tüm siyasi partilerinin, özelleştirmenin yanlış olduğu konusunda hemfikir olduğunu belirtti.

anadolu-gazete-20241129-031736-0000.jpg

Kocabıyık, madenin üretim kapasitesine de değinerek, yılda yaklaşık 7 milyon ton kömür üretebilecek kapasiteye sahip olan madenin gayet karlı bir işletme olduğunu ve burada bir sıkıntının olmadığını söyledi. Madenin toplamda 2.150 çalışanı bulunduğunu belirtti.

Kocabıyık, son olarak, bu yanlış yoldan dönülmesi için sürecin bir an önce durdurulması gerektiğini ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.