Mamak çocukların ve gençlerin belediyesi olacak

AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Mamak Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde, Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Julide Sarıeroğlu ve Ankara Milletvekili Fuat Oktay’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Balcı “Mamak gençlerin ve çocukların belediyesi olacak” dedi.

Mamak çocukların ve gençlerin belediyesi olacak
Yayınlanma:

Asım Balcı Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde Mamak’ta uygulayacağı projeleri tek tek açıkladı. Balcı, kadın ve gençleri Türkiye’nin tarihi ve turistik yerlerine göndermeye devam edeceklerini Mamak’ta organize sanayi bölgesi kuracaklarını açıkladı. Balcı Mamakkart projesini de hayata geçireceklerini ifade etti.

Balcı’nın konuşması özetle şöyle:

"Altındağ’da ne söz vermişsek yerine getirdik. Burada 1999 yılından beri başlayan geldiğimiz noktada taş üstüne taş koyan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum."

"Mamak için hazırladığımız projelerde çocuklarımız, kadınlarımız insanlarımız oldu. Mamak çocukların ve gençlerin belediyesi olacak. Çünkü çocukların ve gençlerin mutlu olduğu ülkenin geleceği garantidir."

"Birinci önceliğimiz üretim, istihdam ve sanayinin geliştirilmesi olacak. Mamak’ta sanayimiz yok. Kızılca köyü yakınında Sanayi bölgeleri kuracağız. Oto tamir bakım alanlarının bulunduğu araç muayene istasyonu. Mamak Sanayi ve Organize sanayi bölgesi kuracağız. Yaklaşık 14 milyon metrekare alana sanayi bölgeleri yapacağız. Bu Mamak’ın gelişmesi istihdam ve üretim demek. Çiftçiye destek vereceğiz. Akaryakıt, gübre fidan desteği vereceğiz. Mamak Çocuk köyü kuracağız. Başka ilçelerden de buraya gezmeye gelecekler. Eğitim atölyeleri evcil hayvan alanları olacak."

"Mamak yaşam vadisi kuracağız. 250 bin metrekare alanı Şahap Gürler Mahallesinde inşa edeceğiz. Meydan Mamak projesiyle tiyatro, kongre, konferans sergi alanlarının olacağı Şahap Gürler Mahallesindeki alana inşa edeceğiz. Kültür Bakanlığının da desteğiyle inşaa edilecek."

"Dört tane mahalle merkezleri inşa edeceğiz, sosyal donatıları ile kadınlarımız çocuklarımız gelecek, eğlenecek okuyacak, kreş olacak. 5 Tane kreş yapacağız. Ek hizmet binaları 8 tane mahalle konakları yapacağız. Cemevi ihtiyacı var, Mamak Mutlu mahallesine Cemevi yapacağız."

"Mamak Kentsel dönüşüm projesi Turgut Başkanımızla el ele verip hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Spor tesisleri, yüzme havuzları yapacağız. Amatör spor kulüplerine destek vereceğiz. Böylece çocuklarımız spor yapacak ve kötü alışkanlık edinmeyecek. Yüzme bilmeyen kadınlarımıza yüzme öğreteceğiz. Eğitim akademisi kuracağız. Böylece çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacağız. El emeği göz nuru ürünlerini değerlendirmek için Altındağ’da yaptığımızın benzerini yapacağız. Satış mağazalarında bu ürünler satılacak."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.