Mamak’ta ikinci Aile Yaşam Merkezi projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Mamak’ta ikinci Aile Yaşam Merkezi (AYM) Projesi’nin yüzde 95’i tamamlandı.

Mamak’ta ikinci Aile Yaşam Merkezi projesi
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Mamak Mutlu Mahallesi'nde yapılan aile yaşam merkezi projesi, 25 bin 658 metrekarelik bir alanda 6 kattan oluşuyor. Yapımı devam eden proje, yüzde 95 oranında tamamlanmış durumda. Tamamlandığında Mamaklılar, ikinci bir aile yaşam merkezine kavuşmuş olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni aile yaşam merkezleri (AYM) inşa etmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Mamak Mutlu Mahallesi AYM’sinin inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiştir.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, merkezin kısa sürede hizmet vermeye hazır hale gelmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mamak ilçesi Mutlu Mahallesi'nde 25 bin 658 metrekare alan üzerine inşa edilen projede, toplam 9 kat bulunuyor. Bodrum, zemin kat ve 6 normal kattan oluşan projede oturum alanı, yeşil ve açık sosyal alanlar ve 64 araçlık açık otopark da yer alıyor.

AİLE YAŞAM MERKEZİ ÜCRETESİZ HİZMET SUNACAK

Modern bir merkez olan bu proje, yaşlılar lokalinden BELMEK'e, gençlik merkezinden kadınlar lokaline, engelliler lokalinden çocuk kulübüne, yarı olimpik havuzlardan sauna ve hamama, kapalı spor salonundan basketbol ve voleybol sahasına, kütüphaneden otoparka kadar pek çok faaliyet alanına sahip olacak. Bu merkez, 7'den 70'e tüm vatandaşlara açık olacak ve birçok farklı aktivite imkanı sunacak.

Kent genelinde yer alan AYM, Başkentlilerin sosyal faaliyetlerde bulunabilmesi, spor yaparak sağlıklı yaşam sürmesi ve mesleki kurslara katılarak el becerilerini geliştirmesi için ücretsiz hizmet sunacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından 25 Haziran 2021 tarihinde başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Mamak ilçesi 2’nci AYM’sine kavuşmuş olacak.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum