Mamak'ta Müzeler Haftası'na özel söyleşi!

Mamak Belediyesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kutlama programı çerçevesinde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi’nde düzenlenen söyleşi, müzecilik ve müzik müzeleri üzerine odaklanırken, Ankara'daki Kültür ve Turizm Bakanlığı müzeleri ile özel müzelerin yetkililerini bir araya getirdi.

Mamak'ta Müzeler Haftası'na özel söyleşi!
Yayınlanma:

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müze Müdürü Ali Haydar Atalar, Çankaya Belediyesi Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi, Satranç Müzesi, Hacettepe Üniversitesi Biyoçeşitlilik Müzesi, Altındağ Belediyesi Hacı Bayram Veli Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Da Vinci Çocuk Müzesi, MKE İmalat-ı Harbiye Müzesi yetkilileri ve Müzeler Genel Koordinatörü katıldı. Toplamda on müze yetkilisinin katıldığı söyleşide, müzeciliğin önemi, müzelerin tarihi ve tanınırlığının artırılması konuları ele alındı.

Söyleşide, müzelerin daha etkin ve yaşayan mekânlar haline gelmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, kültür festivalleri ve Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında tüm müzelerin ortak çalışmalar yapmasının önemi üzerinde duruldu. Bu tür işbirliklerinin artırılması kararlaştırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müze Müdürü Ali Haydar Atalar, etkinliğin Başkent Ankara'ya büyük katkı sağlayacağını belirtti. Atalar, “Ankara müzeleri olarak Ankara’ya borcumuzu nasıl ödeyebiliriz bunun derdine düşeceğiz. Bu bir başlangıçtı. Bu başlangıcın da tüm müzecilik faaliyetleri anlamında şehrimize faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi. Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi'nin tarihi bir binada yer aldığını ve ziyaretçiler için çok anlamlı bir müze olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.