Mansur Yavaş resmen yeni dönemine başladı!

Ankara'nın yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mazbatasını aldıktan sonra ilk görev gününde Anıtkabir'i ziyaret etti ve ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde halka seslenerek yeni dönemine başladı.

Mansur Yavaş resmen yeni dönemine başladı!
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Erkol ve 16 ilçe belediye başkanı eşlik etti. Anıtkabir ziyaretinde, Yavaş ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir özel defterini imzalayan Yavaş, duygularını şu şekilde ifade etti:

“Aziz Atatürk, sizin öncülüğünüzde, milletimizin en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin ana karargâhı Başkent'te, ikinci kez belediye başkanı seçilerek manevi huzurunuza geldim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla kentimizi yönetmeye devam edeceğim. Ankara’ya, Ankaralılara ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğim.”

Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Merkez Binası’na yürüyerek gelen Yavaş, burada kendisini bekleyen Başkentlilerle buluştu. Coşkulu bir halk buluşmasında konuşan Yavaş, seçim başarısını destekçilerine adadı:

“Bu başarı sizin sevginizle, emeğinizle ve desteğinizle kazanıldı. Bu başarı sizin dualarınızla mümkün oldu.”

''HERKESE EŞİT HİZMET İÇİN ÇALIŞILACAK''

Ankara'nın yeniden seçilen Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şeffaf, katılımcı, adil ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını vurgulayarak, herkesi eşit hizmet etmek için çalıştıklarını belirtti. Yavaş, insanları kutuplaştırmadıklarını, kavgadan ve gerginlikten uzak durarak Ankara'ya bereket ve huzuru getirdiklerini dile getirdi. Oy alınan bölge veya kimlik farkı gözetmeksizin herkese eşit hizmet verdiklerini vurgulayan Yavaş, "Bizler sizlerin başınızı öne eğdirecek tek bir işin içinde olmadık; sizler de bizim başımızı öne eğdirmediniz. Gururla, rekor oyla, bize bir beş yılınızı daha emanet ettiniz" ifadelerini kullandı.

"BEN SİZE HEP 'AİLEM' DİYE SESLENDİM"

Ankara'nın yeniden seçilen Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önceki seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de iftira kampanyası yürütüldüğünü belirterek, dürüstlüğün ve sevginin kibirden ve nefretten üstün olduğunu vurguladı. Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına hitaben "Ben size hep 'ailem' diye seslendim" diyerek, çalışanları zorla siyasi etkinliklere katılmadığı, haklarını verdiği, siyasi nedenlerle kimseyi işten çıkarmadığı ve vatandaşlara hizmet için özveriyle çalıştığı için teşekkür etti. Ayrıca, belediyenin kriz anlarında hızır gibi yetiştiğini ve mesai arkadaşlarının vatandaşlarla bütünleşerek dayanışma içinde çalıştığını belirtti.

yavas2.jpg

''HERKESİN TERCİHLERİNE SAYGI GÖSTERDİK''

Yavaş, beton yerine yeşilin, plastik yerine insanın, rant yerine halkın önemli olduğunu vurgulayarak, bu değerleri tüm Türkiye'ye yeniden gösterdiklerini ifade etti. Çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak projelerin, lüks ve gereksiz harcamalardan daha değerli olduğunu ve içinde insan olmayan hiçbir projenin öneminin olmadığını belirtti.

Oy vermeyenlere de saygı duyduklarını ve kamusal kaynakları israf etmediklerini vurgulayan Yavaş, herkesin tercihine saygı gösterdiklerini ve halkın parasını gereksiz harcamalara yönlendirmediğini ifade etti. Polemiğe değil iş yapmaya odaklandıklarını ve halkın artık bu tarz yaklaşımlara ihtiyaç duymadığını belirtti.

"AZ LAF ÇOK İŞ"

Yavaş, kamuoyu anketleri ve seçim sonuçlarının, halkın artık kavga ve ayrıştırmadan ziyade işini yapmış, hizmet odaklı kişilere ilgi gösterdiğini gösterdiğini dile getirdi. Ankara seçimlerindeki rekor oy farkının da bu anlayışın bir yansıması olduğunu söyledi.

mansurryavass.jpg

Yavaş, "Az laf, çok iş" sloganıyla başladıkları seçim kampanyasının anlayışını vurgulayarak, bu yaklaşımın Türkiye genelinde benimsenmesi gerektiğini belirtti. Halkın dertlerini anlayan, onlarla empati kuran ve sadece halkın verdiği görevi yerine getiren bir siyasi anlayışın ülkeye hakim olması gerektiğini ifade ederek, kibir, nefret, ayrıştırma ve iftira siyasetinin artık terkedilmesi gerektiğini vurguladı.

Yavaş, yeni dönemde Ankara'yı altyapı, yeşil alanlar, teknoloji merkezleri, gençlik merkezleri, ulaşım, yollar, tarih, kültür, sanat, spor ve dayanışma gibi birçok alanda geleceğe taşımak için çalışacaklarını belirtti.

yenidonem.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.