MARLİN SİDA’dan Kuzgun Seyir Füzesi atışı

MARLIN SİDA tarafından ASELSAN ve SEFİNE Tersanesi İş Ortaklığı ile yapılan KUZGUN-KY (katı yakıtlı) Seyir Füzesi testi başarılı şekilde gerçekleştirildi.

MARLİN SİDA’dan Kuzgun Seyir Füzesi atışı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı için Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN ve SEFİNE Tersanesi İş Ortaklığı ile yapılan sözleşme ile geliştirilen MARLIN Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA), Kuzgun Seyir Füze atışını başarılı şekilde test etti.

UZAKTAN SİSTEMLE BAŞARILI ATIŞ

SEFİNE Tersanesi öz kaynakları ile desteklenen ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KUZGUN-KY (Katı Yakıtlı) Seyir Füzesi, MARLIN’den gerçekleştirilen balistik bir atış ile başarılı bir şekilde füze test atışını gerçekleştirdi. Savunma Sanayii Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerinin katıldığı atışlarda, Kuzgun-KY Seyir Füzesi, Görev Kontrol İstasyonu kabiliyeti ile uzaktan kontrolle başarılı bir şekilde ateşlendi.

TASARIMIYLA FARK YARATTI

Amfibi gemiler ile üs ve limanlardan göreve başlayabilen MARLIN, 15 metre boyunda farklı bir alüminyum gövde tasarımına sahip olup, 36 knot’lık hıza ulaşabilen, 5 şiddetindeki deniz durumunda dahi manevra ve görev yapabilen yeni nesil otonom bir su üstü deniz platformu olarak öne çıkarak önemli bir tasarıma sahip. İsmini açık denizlerde çok süratli ilerleyebilen bir balık türünden alan MARLIN, üstün teknolojisi ve taşıdığı faydalı yüklerle farkını yaratıyor.

ELEKTRONİK HARP FÜZE

MARLIN SİDA, ASELSAN tarafından geliştirilen elektro-optik, haberleşme, seyrüsefer sensörleri ve otonomi-görev bilgisayarları ile donatılmasının yanı sıra, platform üstüne entegre edilmiş ASELSAN özgün elektronik harp süiti ile dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracı olarak da öne çıkıyor. Bu konfigürasyonu ile MARLIN SİDA, Türkiye’yi NATO'da temsil eden ilk insansız su üstü aracı olma özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.
MARLIN SİDA, mevcut özelliklerine önemli bir kuvvet çarpanı olarak şimdi de satıhtan satha atılabilen yeni nesil bir seyir füzesi olan KUZGUN-KY’yi ekliyor. MARLIN, yeni nesil güdüm ve etkin harp başlığı özelliklerine sahip orta menzilli stratejik bir mühimmat olan KUZGUN-KY entegrasyonu ile ateş gücü ve harp etkinliği ile kendini geliştirmeye devam ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.