Menemen soğanlı mı soğansız mı olur? Ankaralılar menemeni nasıl seviyor?

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr, vatandaşın nabzını 'sokak röportajı' ile tutuyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan menemen, soğanlı mı soğansız mı güzel olur? Başkentli menemeni nasıl sever? Vatandaşın menemen tercihini Kızılay’da sorduk…

Yayınlanma:

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr, vatandaşın nabzını 'sokak röportajı' ile tutmayı sürdürüyor.

Ankaralılara, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan menemeni sorduk. Menemen soğanlı mı soğansız mı güzel olur? Başkentli menemeni nasıl sever? Vatandaşın menemen tercihi nedir? Ankara'nın merkezi Kızılay’da vatandaşın verdiği cevaplar videomuzda...

Menemenin soğansız mı, soğanlı mı olması sorusu genellikle kişisel tercihlere bağlıdır ve bu da damak zevkine göre değişebilir.

Mikrofonumuza konuşan bir vatandaş, “Menemen Samsun Çakallı’da yenir, menemen domatesinin kabukları soyulur, onu iyice ezeceksin sonra yumurtanın sarısını alacaksın sadece, biberi çok az atacaksın, kaşar atacaksın. Onlar zaten kendi kendine böyle çorba gibi oluyor, ama dünyanın en efsane menemeni Samsun Çakarlı menemenidir. Menemen soğanlı olur.” dedi.

SOĞANLI SEVEN DE SOĞANSIZ SEVEN DE VAR

Menemenin soğansız olması gerektiğini savunan Ankaralı bir genç ise “Menemen soğansız olur, çünkü hafif olması gerekiyor. Yani, menemen tam olarak bir yemek porsiyonu değil benim için, o yüzden soğansız ve hafif kaşar kullanmak idealdir. Hafif bir kahvaltılık olarak tam ideal menemen budur benim için. Bazıları kıyma da atıyor, o zaman menemen ana yemek oluyor, menemen ana yemek değildir. Biraz böyle atıştırmalık gibi. Evet, menemen doymak için yenilecek bir yemek değildir” diye konuştu.

“Soğansız menemen, menemen değildir.” diyen bir Başkentli de "Soğansız menemen yiyenler yemekten zerre kadar anlamıyorlar. Soğansız olursa zaten düz domates yesinler. Menemen, menemen olmaz soğansız olursa” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.