Mersinli öğrenciler Türk Tarih Müzesinde

Mersin Erdemli Belediyesi tarafından Ankara'ya 10 Kasım ziyareti için getirilen birçok öğrenci başkentte Anıtkabir başta olmak üzere Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nı ve farklı alanları ziyaret etti.

Mersinli öğrenciler Türk Tarih Müzesinde
Yayınlanma:

Mersin'den 10 Kasım için Ankara'ya gelen Yörük öğrenciler ilk olarak Anıtkabir'i daha sonrasında da Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nı ziyaret etti. Daha öncesinde Ankara'ya gelmeyen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu organizasyon sayesinde ilk kez başkenti ziyaret etmiş oldu.

MERSİNLİ ÖĞRENCİLERDEN ANKARA'YA ZİYARET

Ankara'daki önemli noktaları ziyaret eden öğrencilere Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel eşlik etti.

Öğrenciler ziyaret edilen ilk durak Anıtkabir'de 400 metrelik Türk Bayrağını açtı. Atatürk'ün kabrini ziyaret eden öğrenciler sonrasında Anıtkabir Kurtuluş Müzesini gezdi. Anıtkabir'in ardından Etimesgut Belediyesi’nin Türk tarihini resim heykel, rölyef ve bilgi panolarıyla anlattığı Türk Tarih Müzesi’ne geçildi.

Öğrenciler, müze rehberleri eşliğinde müzenin açık ve kapalı alanlarını ziyaret edip fotoğraf çekti. Atatürk’ün “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinden kuvvet bulacaktır” sözünün yazılı olduğu müzenin amfi alanında bir araya gelen öğrenciler eğlenceli dakikalar yaşadı.

''TÜRK TARİHİNİ DOĞRU KAYNAKTAN ÖĞRENİN''

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, öğrencilere yaptığı kısa konuşmada, ilçede Türk tarihini doğru kaynaktan öğrenmelerini sağlamak amacıyla kurulan müzeden bahsetti. Demirel, Mersin Erdemli’den gelen öğrencilere ve öğretmenlere hoş geldiniz dileklerini ileterek, onları Ankara'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Demirel, Anıtkabir ziyaretinden sonra müzelerini ziyaret etmelerinin kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Müzede Ergenekon'dan Cumhuriyet'e kadar uzanan şanlı tarihin ve kahraman ecdadın anlatıldığını vurguladı. Müzeyi özellikle gençlerin tarihlerini görmeleri, dokunmaları ve yaşayarak öğrenmeleri için geleceğin teminatı olarak gördüklerini ifade etti.

TOLLU'DAN DEMİREL'E TEŞEKKÜR

Başkan Tollu, Türk Tarih Müzesi'nin Ankara'nın önemli ziyaret noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, müzenin Anıtkabir'den sonra önemli bir yer olduğunu belirtti. Çocuklar, öğretmenler ve kendilerinin Ankara'dan mutlu ayrıldığını söyledi. Tollu, Anıtkabir ziyaretinden sonra şanlı tarihi anlatan bu güzel müzeyi gördüklerini ifade ederek, bu eserin kazanılmasında Başkan Enver ve ekibine teşekkür ettiğini ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.