Milli Piyangonun 400 milyon liralık ikramiyesi size çıkarsa ne yaparsanız?

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr, vatandaşın nabzını 'sokak röportajı' ile tutmaya devam ediyor. "Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde dağıtacağı 400 milyon liralık büyük ikramiye size çıksa ne yapardınız?" diye Ankaralıya sorduk. İşte vatandaşın ilginç yanıtları...

Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr, vatandaşın nabzını 'sokak röportajı' ile tutmaya devam ediyor. "Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde dağıtacağı 400 milyon liralık büyük ikramiye size çıksa ne yapardınız?" diye Ankaralıya sorduk. İkramiyeyi nasıl kullanacağını tek tek anlatan vatandaşlar en çok “Fakir fukaraya sahip çıkarım.” yanıtını verdi.

400 milyon TL’lik büyük ikramiye hayalleri süslemeye devam ediyor. Mikrofonumuza konuşan vatandaşlar, ikramiyenin kendilerine çıkması halinde parayı nasıl ve nerede kullanacaklarını ilginç yanıtlarla anlattı.

Erzurumlu bir vatandaş, “Torunuma, torbama değerlendirir; ev, araba alırım tabii ki. Onlar Allah'ın emri. Yani kış kayması güzel olur, zaten bizim memleket Erzurum. Erzurum'da kayak merkezi var. Orada bir güzel kayarım. Türkiye'yi gezerim.” şeklinde konuştu.

İkramiyenin kendisine çıkmayacağına inanan bir vatandaş ise “Bize çıkmaz, bunlar hep dala vere, oyun düzen, kendilerine çıkartıyorlar, kendilerine alıyorlar. Biz garibanlar da açlıktan ölüyoruz işte. Yani ilk önce bir ev alırım, kirada öldük çocuklarımın hepsi de kirada… Daha sonra kalanı da millete dağıtırım.” sözleriyle hayallerini anlattı.

Çocuklara yardımı önceleyen bir yurttaş da “Bu yaştan sonra bize gelmez. Tüm parayı çocukların mutluluğu için kullanırım. Bu para harcamakla bitmez.” dedi.

'HARAM' DİYEN DE VAR 'BANA ÇIKMAZ' DİYEN DE

Piyangodan gelen paranın haram olduğunu savunan bir Ankaralı ise görüşlerini şöyle açıkladı: “Asla bilet almam. Hani almış olsam, ne faydasını göreceğim ki? 400 milyon liranın bir faydasını göremeyeceğim, şimdiye kadar kim görmüş ki? Hiç kimse bir faydasını görememiştir. Haram paranın neyini harcayacağım ki? Ben Milli Piyango'nun haram olduğuna inanıyorum, çıkmasını istemiyorum. 1950'den bu tarafa yapılan istatistiklerde, büyük ikramiye kazananların hepsi dip yapmış, eski hayatlarından daha kötü duruma düşmüş. Bu nedenle ben emeksiz paranın hayır getirmeyeceğine inananlardanım, onun için hiçbir hayalim olmadı. Emekle kazanılan paradan hayır gelir. Öyle piyangodur, at yarışıdır, bilmiyorum nedir bu paralardan hayır geleceğine inanmıyorum. Onun için öyle bir hayalim yok.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.