Mucurlulardan Anıtkabir’e çıkarma

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir’in şirin ilçesi Mucur'a gelişinin 100. yılı dolayısıyla Mucurlular Anıtkabirde toplanarak büyük bir coşkuyla kutladılar.

Mucurlulardan Anıtkabir’e çıkarma
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bu yıl ilk olarak İstanbul’da bulunan Kırşehir Mucur Derneği üyeleri dernek başkanı Emekli Albay Tahir Canatan, Onursal Başkan Refik Yücesan ve dernek yönetimi ile birlikte 30 kişilik üye gurubu ile Anıtkabir'e gelerek, Atatürk'ün kabrine çelenk koyup saygı duruşunda bulundular.

mucurlular-11.jpeg

MİNNETLE ANIYORUZ

Dernek Başkanı Albay Tahir Canatan Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra Anıtkabir Şeref defterine günün anlamı önemini anlatan bir yazı yazdı. Tahir Canatan “Dedelerinin mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda kararlılıkla ilerlediklerini belirterek, büyük önderi, İstanbul’daki Mucurlular olarak şükran, rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını” yazdı.

ANITKABİR’DEN SONRA BAŞKAN ERCAN’A ZİYARET

Tören sonrasında Ankara Mucurlular Derneği üyeleri ile birlikte Sincan Belediye Başkanı ve aynı zamanda Mucurlu olan Murat Ercan ev sahipliğinde topluca öğle yemeği yendi. Yemekte; kısa bir birlik beraberlik konuşması yapan Kırşehir Mucur Dernek Başkanı Emekli Albay Tahir Canatan tarafından Sincan belediye Başkanına İstanbul’da yaşayan tüm Mucurlular adına dernek armalı duvar saati ve 100.yıl anısına özel olarak yaptırılan Atatürk ve Anıtkabir desenli dernek logolu atkı ve dernek rozeti hediye edildi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.