Muharrem de bizim Ramazan da bizim

Hasan Dede’nin torunlarından Beyhan ve Ali Asker Demirhan çiftinin her yıl geleneksel hale getirdiği aşure programı bu yılda siyaset, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve Kırıkkalelileri bir araya getirdi.

Muharrem de bizim Ramazan da bizim
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hasan Dede’nin torunlarından Beyhan ve Ali Asker Demirhan çiftinin her yıl geleneksel hale getirdiği aşure programı bu yılda siyaset, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve Kırıkkalelileri bir araya getirdi. Aşure daveti Kırıkkale Beyaz Saray Oteli’nin üst katındaki Saray Kebap’ta yoğun katılımla gerçekleştirildi. Geceye AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ta birer telgraf göndererek iyi dileklerin iletti.

asure-etkinligi1.jpg

YOĞUN KATILIM OLDU

Demirhan çiftinin geleneksel aşure programına bu sene çok sayıda davetli katıldı. Programın davetlileri arasından Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Uğur Özmen’i temsilen İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Albay Nail Çetinkaya, Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar, Kırıkkale Defterdar Yardımcısı Selçuk Dinç, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz, Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Kırıkkale ESOB Başkanı ve Türkiye İş Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Köstekli, Kırıkkale Gazeteciler Derneği Başkanı, İl Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Çetin ve Gazeteci Mehmet Altundağ, Dedekargın Ocağı Postnişini Hüseyin Dedekargınoğlu, Vergi Dairesi Müdürü Efendi Çakır, Okul Müdürü Erdal Özyol, Ziraat Bankası Müdürü Seyit Şimşek, Hasandede Köyü Muhtarı Hasan Özcan, Avukatlar Kudret Çöçü, Sinan Taşkıran, Veli Kargın, İşadamları Adem Elidemir, Mustafa Akyürek, Adem Kaymaz, Necmettin Özçelik, Sebahattin Akaya, Onur Akdoğan, Nihat Erçetin, Bora Keskin, Ramazan Baytek, İşkadını Tekmile Pekdemir, Nazlı Aydın, Funda Kaymaz, NLP Uzmanı Emekli Binbaşı Asım Yekeler, Doktor Büşra Şahin, Mühendisler İbrahim Soysal, Reyhan Demirhan Soysal, Alaattin Aydın, Murat Aydın, Gülşah Demirhan Aydın, Anıl Zülfü Demirhan, Haydar Erçetin, Elif Dinç, Sanatçılar Koray Pekdemir, Haydar Günay ve Turnalar Sanat Kulübü Semah Ekibi, Adı sayılmayan diğer dostları ailece katıldı.

asure-etkinligi4.jpg

BİR OLALIM DİRİ OLALIM

Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği Muharrem Ayı’nda geleneksel hale gelen aşure etkinliğine bir yenisi de Kırıkkale’de eklendi. İş İnsanı Beyhan Demirhan ve Hazine ve Maliye Bakanlığında Başmüfettiş Dr. Ali Asker Demirhan’ın ev sahipliğinde Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer’in katılımı ile düzenlenen geleneksel aşure programının açılışında konuşan İş İnsanı Beyhan Demirhan şunları söyledi, “Muharrem de bizim Ramazan da bizim” diyerek başladığı konuşmasını “Bir olalım, iri olalım, diri olalım ve her zaman BİZ olalım” diye bitirirken, Hazine ve Maliye Bakanlığında Başmüfettiş olarak görev yapan eşi Dr. Ali Asker Demirhan da, “Tarihten ders alalım; ayrılıkta azap, birlikte bereket var” diyerek konukları selamladılar.

asure-etkinligi8.jpg

ÖRNEK BİR AİLE

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı 32 yıldır aşure geleneğini sürdüren Beyhan-Ali Asker Demirhan çiftini kutlayarak, Kırıkkale’de birlik ve beraberliğin simgeleyen anlamlı etkinliklerle örnek bir aile oldukları için kendilerine teşekkür etti.

SEVGİ VE HOŞGÖRÜYÜ HAKİM KILMAK LAZIM

Eşi Canan Sezer ile birlikte programa katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Muharrem ayının anlam ve önemi ile Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin dahil 72 kişinin şehit edildiği Kerbela’da yaşanan trajediye dikkat çekerek “Bunlardan ders alınması gerektiğini belirtip, sevgi, saygı ve hoşgörü içinde milli birlik ve dayanışmamız çok önemli. Dayanışmamızı ve birliğimiz hep ön planda tutmalıyız” dedi. Vali Sezer, programı düzenleyen Beyhan ve Ali Asker Demirhan çiftini kutlayarak böyle anlamlı etkinlikleri sürdürmelerini diledi.

AŞURE Mİ, AŞURA MI?

“Aşure mi, Aşura mı?” başlıklı konuşması ile günün anlam ve önemi hakkında bilgi veren Alevi mürşit ocaklarından Dedekargın Ocağı’nın Dedesi Hüseyin Dedekargınoğlu, Hz. Hüseyin’in Aşura gününde yani Hicri Takvime göre 10 Muharrem 61’de şehit edildiğini, Alevilerin 12 İmam aşkına 1-12 Muharrem’de 12 gün matem orucu tuttuklarını, aşure ikramının 12 Muharrem akşamından itibaren yapıldığını, Kerbela Olayını geri plana atmak için bazı peygamberlerle ilgili 10 Muharremde gerçekleştiği rivayet edilen olayların sonradan uydurulduğunu söyleyerek, Vali, protokol ve konukları selamladı ve aşurenin bereketli olmasını diledi.

TELGRAFLA KUTLADILAR

Udi Haydar Günay, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dahil telgraf göndererek iyi dileklerini bildirenlerin isimlerini okudu ve sunduğu eserlerle programa renk kattı. Eşi ile birlikte programa katılan Hasandede Köyü Muhtarı Deniz Özcan, bu etkinlik ve davet için Demirhan Ailesine teşekkür ederek hazirunu selamladı. Ankara’dan gelen Mualla Teberoğlu başkanlığındaki Turnalar Sanat Kulübü Semah Ekibinin semah gösterisi ilgi ile izlendi ve duygulu anlar yaşattı. Aşure birlik ve bereket demektir diyerek, milli birlik ve dayanışmanın önemini vurgulayarak aşure duasını yapan Hüseyin Dede, Kerbela Şehitlerinden başlayarak tüm şehitlerimiz ve geçmişlerimizin ruhu için Fatiha Suresini okuyarak rahmet diledi.

asure-etkinligi.jpg

DİNLETİ DUYGULANDIRDI

Yemek ve aşure ikramının ardından şiir dinletisi davet sahipleri Beyhan ve Ali Asker Demirhan tarafından okunan Hasan Dede’nin “Bizdedir (Eşrefoğlu Al Haberi)” adlı şiiri ile başladı. Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Mühendisi Reyhan Demirhan Soysal, Kırıkkale Milli Eğitim İl Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kırıkkale ESOB Başkanı ve İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Köstekli, NLP Uzmanı Emekli Binbaşı Asım Yekeler, AK Parti Ankara Demokrasi Hakem Heyeti Başkanı Seyfullah Şahin, Mualla Teberoğlu, Hüseyin Dedekargınoğlu ve son olarak Nurhan Demirhan Aydın tarafından fon müziği eşliğinde okunan şiirler duygulu anlar yaşattı. Demirhan çiftinin teşekkür konuşmaları ve toplu fotoğraf çekimi ile sona eren gelenekse aşure programın her yıl sürdürülmesi dilendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.