Mühye’de kurbanlıklar Ankaralıları bekliyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bütün Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da kurban satış alanları bir biri ardına açılmaya başladı.

Mühye’de kurbanlıklar Ankaralıları bekliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bütün Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da kurban satış alanları bir biri ardına açılmaya başladı. Başkentin en önemli kurbanlık satış yerlerinden birisi olan Çankaya sınırları içerisinde bulunan Mühye Köyü’ne gelmeye başlayan kurbanlıkların satış ve kesim hazırlıkları tamamlanarak kurbanlık satışına başlandı.

ZABITA İŞBAŞINDA

Ankara’nın önemli kurbanlık satış alanlarından biri de Çankaya sınırları içerisindeki Mühye Köyü’nde kuruldu. Kurban satış alanında sağlık, temizlik ve güvenlik konularında tüm tedbirleri alan Çankaya Belediyesi hem satıcıların hem de vatandaşların huzuru ve güvenliği için bayram sonuna kadar sahada olacaklar. Çankaya Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri kurban alanında yapacakları denetim ve kontrollerle Ankaralıların sağlıklı ve güvenli ortamda kurban kesimine yardımcı olmak için aralıksız çalışıyor.

TEDBİRLERİ ALDIK

Ankaralıların en çok tercih ettikleri Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanında vatandaşların ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri için gereken düzenlemeleri yaptıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bayram sonuna kadar bütün ekiplerin aralıksız hizmet vereceğini” kaydetti. Alınan tedbirlerin eksiksiz olduğunu ifade eden Başkan Taşdelen, “Şimdiden halkımızın Bayramını kutlarım” dedi.

SATIŞLAR BAŞLADI

Kurban satış alanında sağlık ve hijyen konularında özel önlemler alan belediye, hem insanlara hem de kurbanlıklara zarar vermeyen ilaçlama ve temizlik işlemlerinin bayram bitimine kadar devam edecek. 28 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde kurban satış yeri başvuruları alınmış ve noter huzurunda satış alanlarının belirlenmesi gerçekleştirilmişti. 19 Temmuz’da çadırların kurulumuna başlayan Çankaya Belediyesinin hazırlıklarını tamamlamasının ardından alanda kurbanlık satışları da başladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.