Murat Köse, Mamaklılarla iftar programında buluştu

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ramazan ayında vatandaşları iftar sofralarında buluşturdu

Murat Köse, Mamaklılarla iftar programında buluştu
Yayınlanma:

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediyesi ve Mamak Kırşehirliler Derneği tarafından düzenlenen iftar programına ev sahipliği yaptı.

Lavanta Kültür Merkezinde düzenlenen iftar programına: Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Prof. Dr. Cengiz Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu başkanları, üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz, “Çok değerli misafirlerimiz, kıymetli hemşerilerimiz hepiniz cümleten hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. Belediye Başkanımız sağ olsun. Kırşehirlileri bir arada toplayarak bizlerle beraber helhal olup bu iftar programında bize destek oldu. Allah razı olsun. Bizlerde AHİ evren diyarından bütün hemşerilerimizi bir araya getirerek burada bu güzel günü yad edelim. Allah nasip ederse birbirimizle sohbet etmiş olalım hem de ramazanın güzelliklerinden faydalanalım istedik” dedi.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, teşekkür konuşmasının ardından, şunları söyledi:

“Mamak Belediyemizin önderliğinde federasyonumuza bağlı olarak, faaliyetleri yürüten Mamak Kırşehirliler Derneği ile birlikte organize etmiş olduğu iftar programını hepinize sevgi ve saygılarımı sunarak sözlerime başlamak istiyorum. Hoş geldiniz. Kani Başkanımız, biraz önce söylediği gibi ‘bölgede ciddi bir Kırşehirli nüfusumuz’ var. Bu nüfusla beraber belediye ile olan ilişkilerimizde son derece uyumlu ve olumlu çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda verilen işten sayın başkanımıza Kırşehirliler adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun diyorum."

kirsehirliler-3.jpeg

ANKARA’DA CİDDİ BİR KIRŞEHİR NÜFUSU VAR

Gökçınar, Ankara’da ciddi bir Kırşehir nüfusunun olduğunu belirterek, "Ama bu nüfus Kırşehir’e girişi olan Ankara’ya girişi olan Mamak’tan başlamış. Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Çankaya ve Gölbaşı olarak kalmış" dedi.

ALTINDAĞ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ KURULMA AŞAMASINDA

Kırşehirli Dernekler Federasyonunun 2003 yılında kurulduğunu anımsatan Gökçınar, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yolculuk 6 derneğimizle birlikte başladı. Bu sene Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutlarken federasyonumuzun kuruluşunun da 20. yılını inşallah coşkuyla kutlayacağız. Bu sürede 6 dernekle başlayan serüven bugün geldiğimiz gün itibariyle 63 derneğe ulaştı. Derneklerimizin ilk anda kurulmasındaki amaç; Kırşehir’de bulunan Çayağzı, Akpınar, Kaman, Bucur, Çiçekdağı gibi ilçelerden kurulmuş olan dernekleri bir çatı altında toplarken gelişen günümüz dünyasında Ankara’da bulunan Kırşehirlilerin daha yukarılara çıkması, daha örgütlü olabilmesi düşüncesiyle ilçe derneklerimizi hayata geçirdik. Bunlardan ilki de Mamak Kırşehirliler Derneğidir. Mamak’ta Kırşehirliler Derneğini kurarak, Sayın Kani Başkanımızı da onun başkanlığa getirdik. Daha sonra Çankaya Kırşehirliler Derneğini kurduk. Akabinde Keçiören Kırşehirliler Derneğini, Sincan Kırşehirliler Derneği, Yenimahalle Kırşehirliler Derneği. Altındağ kurulma aşamasında. Çok taze bir derneğimiz var. Etimesgut Kırşehirliler Derneği. Ercan Karakaş başkanımız da burada. Ona da hayırlı olsun, yönetimiyle beraber yolun açık olsun. Tebrik ediyorum.”

Başkan Gökçınar, meslek dernekleri kurduklarından da söz ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara’da bulunan üst düzey yöneticilerimizi de bir çatı altında toplayalım dedik. Ve Kırşehirli olup da yargıda, bürokraside ve değişik makamlarda bulunan kanat önderi diye nitelendirdiğimiz hemşerilerimizi Yüksek İstiare Kurulu çatısı altında federasyon üyesi yaptık. İş dünyasına baktığımızda Yiğit Akü en güçlü örneğidir. Bununla kalmadık. Meslek derneklerimizi kurduk. Eğitimde çok fazla başarılıyız. Ciddi bir eğitimci olduğumuz için ilk önce Kırşehirli Eğitimciler Derneğini kurduk. Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç hocamızı getirdik. Akabinde Kırşehirli Hukukçular Derneğini kurduk. Daha sonra Kırşehirli İş İnsanları Derneğini kurduk. Ancak bu kurduğumuz derneğin bir özelliği var. Kırşehirli İş İnsanları Derneğimizi 2. Kuşak gençlerden oluşturduk. Büyükleri kanat önderi olarak Yüksek İstişare Kurulumuzun başına aldık."

Başkan Gökçınar, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Ankara’da kurulu bulunan Kırşehirli derneklerin federasyonu normal bir hemşeri federasyonunun ötesinde bütün kurumlarıyla, kadrolarıyla, dernekleriyle kurumsal bir federasyon haline gelmiş, koskocaman bir aile. Kocaman bir çatı ve bu çatının altında da tüm Kırşehirlileri toplamış bulunuyoruz."

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Başkan Köse, şöyle konuştu:

"Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanımıza teşekkür ediyorum. Öncelikle Allah razı olsun. Bizi bir araya getirdi. Aynı sofrayı paylaşmamıza vesile oldu. Allah razı olsun. Derneklerin, federasyonların özellikle böyle diyalogları kurmak açısından muhabbetleri artırmak açısından çok önemli bir yeri var. Mamak’ta da hemşeri dernekleri çok aktif. Bunlardan en aktifi de Mamak Kırşehirliler Derneği. Dolayısıyla iftar vesilesiyle bir araya gelmek güzel bir şey. Rabbim muhabbetimizi artırsın. Birliğimizi beraberliğimizi artırsın inşallah."

Başkan Köse, "Kırşehirliler gönlü bol insanlar. Hepimiz Neşet Ertaş'ı biliyoruz. Bizim yolculuğumuz; gönülden gönüledir. Biz de inşallah bu akşam gönülden gönüle bir yolculuk yapıyoruz " dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezde meydana gelen depremi anımsatan Köse, şöyle konuştu:

"Şubat ayında çok büyük bir felaket yaşadık. Büyük bir felaket. Gidilmeden görünmeden anlaşılacak bir şey değil. Pek çok vatandaşımız hayatını kaybetti. Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabır diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu büyük acıyı büyük milletimiz gerçekten de büyük bir dayanışmayla, beraberlikle atlatmaya çalışıyor. Büyük bir seferberlikle insanlarımıza ulaştık."

Kaynak:Bülten

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.