Murat Köse: Mamak'ta duvarları kaldırdık

Mamak Belediye Başkanı seçilen Murat Köse, Ankaralı gazetecileri kahvaltılı basın toplantısında ağırlayarak göreve geldiği 100 günlük çalışmalarını değerlendirdi ve yapacaklarını anlattı.

Murat Köse: Mamak'ta duvarları kaldırdık
Yayınlanma:
Güncelleme:

31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Mamak Belediye Başkanı seçilen Murat Köse, geride kalan yüz günlük görev süresinde yaptıklarını ve yapacakları çalışmaları Ankaralı ulusal ve yerel gazetecilerle paylaştı. Kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarını ağırlayan Başkan Köse Mamak Belediye hizmet binasında barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumuna başlamadan önce basın mensuplarına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederek icraatlarını ve yeni projelerini anlattı. İşte Başkan Köse’nin ilk yüz günlük icraatı ve yapacağı projelere dair görüşleri.

BEN HEDİYE ALMAYI DOĞRU BULMUYORUM

Başkan Murat Köse, “Göreve gelir gelmez tasarruf genelgesi yayınlayarak bütün birimleri bu genelgeyi dağıttırıp ve önceki başkanın kullandığı kiralık makam aracını hemen aracın kiralandığı şirkete iade ederek belediyeye ait araçlardan birisini makam aracı olarak kullanmaya başladığını” ifade edip, “Belediyedeki işi bittikten sonra evine kendi özel otomobili ile gittiğini” sözlerine ekledi. Başkan Köse, “Göreve geldiği günden bu yana gelen hediyeleri kabul etmediğini ve hediye vermediğini doğru bulmadığını belirterek bu konuda çok hassas olduklarının” altını çizdi. “Dumansız hava sahasına büyük önem verdiğini belirtih, bu amaçla özel sigara içim alanları oluşturacaklarını” belirtti.

baskan-kose-11.jpg

HİZMET İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Yapılan hizmetlerin sık sık Mamak’ta yaşayan vatandaşlara aktarılacağını ifade eden Başkan Köse, “1994 yılında başlayan “Halka hizmet hakka hizmet” anlayışı ile milletimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu anlayış ile denetlenebilir, hesap verebilir, şeffaf bir belediyecilik hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda vatandaşımızın istek taleplerine dinlemek için “Açık Mikrofon Açık Kürsü “uygulaması başlattık. Vatandaşlarımıza “Nasıl bir Mamak hayal ediyorsunuz?” diye soracağız. Devam eden süreçte de “Mamak için bir fikrim” var kampanyası başlatacağız. Bu fikirleri bir komisyonla değerlendireceğiz ve başarılı olanları değerlendireceğiz” dedi.

24 SAAT ULAŞACAĞINIZ BİR BELEDİYEMİZ VAR

Göreve gelir gelmez 7/24 ulaşılabilir bir belediye olduklarını kaydeden Köse, “Milletimizin istek ve taleplerini iletebileceği birçok kanal oluşturduk. Bunlardan biri sosyal medya. Sosyal medyada faaliyetlerimizi sürekli paylaşıyor, bir taraftan yorumları dikkate alarak milletimizin ne dediğini dinliyoruz. Bunun yanı sıra akıllı telefon uygulamalarını hayata geçirdik. Tamamen ücretsiz. Oradaki menülerden herhangi bir problemi yazıp, fotoğraf çekip belediyemize iletebiliyorlar” dedi.

manset-alti.jpg

VATANDAŞLARIMIZIN İŞLERİ KOLAYLAŞIYOR

Belediye Hizmet binasının giriş katında vatandaşlara daha hızlı hizmet verebilmek adına Hızlı İletişim Merkezi (HİM) kurduklarını kaydeden Köse, “Orada çeşitli masalar oluşturduk. Mali hizmetler, emlak, imar ve fen işleri müdürlüklerimizin temsilcileri yer alıyor. Burada vatandaşlarımız işlemlerini kolayca hallederek kat kat gezmek durumunda kalmıyor. Ancak gerekli bir durum olursa da asistanlarımız vatandaşlarımıza eşlik ediyor. Ayrıca hizmet binamıza gelen vatandaşlarımızın dinlenmesi için giriş katında bir kafeterya yaptık. Burada hizmet almaya gelen hemşerilerimize ikramlarda bulunuyoruz. Çay, poğaça, kahveler bizden” dedi. Başkan Köse konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kapımızı Mamaklılara açıp belediye önündeki duvarı kaldırdık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içinde gelip bir çayımızı kahvemizi içip işlerini kolayca halledebilirler” dedi.

KADINLARA POZİFİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

Başkan Murat Köse, “Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve Belediye Başkanlığı Birinci Başkan Vekili olarak ta Büşra Koru Uzkurt’u yaparak ilk adımı attıklarını” söyledi. “23 olan müdürlük sayısın 19’a düşürdüklerini bu müdürlerden 6’sını dışarıdan atama ile göreve getirdiklerini” söyleyen Başkan Köse, “Sabaha kadar çalışmak isteyen başta cafe ve lokantalar olmak üzere esnafımıza izin vereceğiz. Yüksek olan işgaliye ücretlerini Mamak’ın 24 saat yaşaması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve yeni uygulamaları da hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi. “Belediyeye ait kiralık olan sosyal tesisleri ve işletmeleri sözleşmeleri bitince geri alacaklarını ve vatandaşın hizmetine sunacaklarını” söyledi.

GÖNÜL SOFRAMIZI YAKINDA AÇIYORUZ

Gönül belediyeciliği uygulamaları kapsamında gönül sofrası projesinde sona geldiklerini kaydeden Köse, “Kurban Bayramı’nda sonra inşallah Gönül Sofrası Projemizi açacağız. İhtiyaç sahibi ailelerimizi belirli akşamlarda evinden alıp gönül soframızda misafir edeceğiz. Bir masa etrafında bir araya geleceğiz. Kimi zaman bir bakanımız kimi zaman bir milletvekilimiz kimi zamanda bir şirket yöneticimiz de olacak masamızda. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı Gönül Soframızda da dinleyeceğiz” dedi. 

PROJELERDE ÇOK CİDDİ AŞAMALAR KAYDETTİK

Mamak’ta hayata geçirecekleri prestij projelerle ilçeye değer katacaklarını kaydeden Köse, “Çalışmalarda ciddi aşama kaydettik. Kıbrıs Kanyonu projesinde harita çalışmalarını bitirdik. Şu an kentsel tasarım çalışmaları yapılıyor. Ekolojik köy çalışmamızda devam ediyor, tasarım boyutu bitmek üzere. Hüseyingazi Seyir Terası, cep terminali, Ekin ve Yenibayındır mahallelerinde yüzme havuzu ve spor kompleksi, Elmadağ Gözlem Evi çalışmalarımız da devam ediyor” diyerek kahvaltılı basın toplantısını tamamladıktan Ankara’nın yerel ve ulusal gazetecileri ile hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.