Nallıhan Kuş Cenneti ve ziyaretçileri

Ankara tarihi ve kültürel alanları kadar doğal güzellikleriyle de keşfedilmeyi bekliyor. Başkent’in bu alanda ünlenen yerlerinden biri ise Nallıhan Kuş Cenneti…

Nallıhan Kuş Cenneti ve ziyaretçileri
Yayınlanma:
Güncelleme:

KAYNAK: CANSU BALOĞLU

Ankara tarih boyunca çok önemli medeniyetlere ya ev sahipliği yapmış ya da geçiş güzergâhında olduğu için tarihi alanlar ve özellikler kazandı.

Ankara’nın tarihi özelliklerinin yanında Cumhuriyet’in Başkent’i olması, sanayi alanındaki avantajları, kültürel varlıkları ve doğal güzellikleri de bulunuyor.

Özellikle Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Cami’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne 2023’te adını yazdırması ile Başkent uluslararası alanda da bilinirliğini artırdı.

Başkent’in uzak ilçelerinden olan Nallıhan ise manevi değerleri kadar Nallıhan Kuş Cenneti ile de haklı bir üne kavuştu.

Ankara merkeze 130 kilometre uzaklıktaki ilçe keyifli bir yolculuk ve şirin bir ilçe manzarası sunuyor. Nallıhan Kuş Cenneti ise her mevsim farklı bir manzarası ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

kuscenneti.jpg

NALLIHAN KUŞ CENNETİ’NDE HANGİ KUŞLAR VAR?

Ankara’nın bu özel alınanda turna, keklik, yeşilbaş, leylek, angut, patka, elmabaş, sakarmeke, martı, karabatak, karabaş, çulluk, bıldırcın, sutavuğu, kaz, şahin, doğan, kartal, Mısır akbabası, atmaca, kaşıkçı ve balıkçıl kuş türleri gözlemciler tarafından bilinen türlerin başında geliyor.

Kuşların göç yolunda olan Nallıhan Kuş Cenneti, iklim krizinden etkilenen yerlerden biri. Kşuların zorunlu olarak doğal göç yollarında yaptığı değişiklik hem onların yaşantısını hem de güzergâhlarını değiştirdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.