Nefret söylemlerine soruşturma açılacak!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, internet ve sosyal medyada yayılan nefret söylemleriyle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Nefret söylemlerine soruşturma açılacak!
Yayınlanma:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Özel Soruşturma Bürosu halkı nefret ve düşmanlığa sevk eden nefret söylemleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, üzerinde kurt görseli ve "Arap çölüne dön" yazısı bulunan afişlerin asıldığı ifade edilen iddianamede, bu tür paylaşımların ardından Adana'da bir yabancı uyruklunun silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü bilgisine yer verildi.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN DA ADI YER ALDI

İddianamede, şüphelilerin "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit", "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi. Ayrıca, şüpheliler arasında yer alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın parlamenter sıfatının bulunması nedeniyle dosyasının ayrılmasına karar verildiği ifade edildi.

İddianamede vurgulanan Anayasa'nın "Atatürk milliyetçiliği" ilkesi, farklılıkların korunmasını öngörerek hukukun üstünlüğü ilkesine vurgu yapmaktadır. Şüphelilerin, ırkçı nefret söylemleri ve tehdit içeren dil kullanarak kamusal barışı bozdukları iddia ediliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.