Ömer Faruk Bostan: İstanbul ve Ankara sanatçısı ayrımını kabul etmiyorum

Ankara'da Birlik Derneği tarafından düzenlenen Ankara'da Birlik Sohbetlerinin bu ay ki konuğu Erik Dalı  parçası ile ünlü Ankaralı sanatçı Ömer Faruk Bostan oldu.

Ömer Faruk Bostan: İstanbul ve Ankara sanatçısı ayrımını kabul etmiyorum
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankaralı Sanatçı Ömer Faruk Bostan' da söyleşisinde,  " Sanat hayatımda parçalarımda Ankara kültürümüze uygun bir misyon taşımaya çalışıyorum.  Ankaralı olduğum için çok mutluyum. Bunu gururla söylüyorum. İstanbul'da, İstanbul sanatçısı, Ankara sanatçısı diye bir ayrım yapıyorlar.  Ben bunu kabul etmiyorum. Bizimde Erik Dalı parçamız dünya çapında dinlenmektedir” dedi.  Ankara'da Birlik Derneği tarafından düzenlenen Ankara'da Birlik Sohbetlerinin bu ay ki konuğu Erik Dalı  parçası ile ünlü Ankaralı sanatçı Ömer Faruk Bostan oldu.

HEMŞERİ VE KENT DERNEĞİYİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Genel Başkanı Bayram Mutlu “Kıymetli Ankaralılar; Ankara'da Birlik Derneği olarak amacına ve tüzüğümüze uygun programlar yapmaktayız. Bir hemşehri ve kent derneği olduğunu Artık çoğumuz biliyoruz.  İşte bu amaç ve sorumluluğumuz gereği hem hemşerilerimizi hem toplumumuzu, hem de kentimizi konu alan programlar yapmaktayız” dedi.

ÖMER FARUK BOSTAN’A ÖVGÜ

Mutlu sözlerine Ankara’nın değerli sanatçısı Ömer Faruk Bostan’ı överek " Derneğimizde, Ankaralı Sanatçımız, Erik Dalı parçası ile Tüm Türkiye'yi ve dünyayı oynayan, milyonlarca kez dinlenen bir parçanın mimarı olan, beyefendi, mütevazi, Adam gibi adam, Ankaralı hemşehrimiz Ömer Faruk Bostan Bey'i konuk ettik. Kendisine bu davetimize katıldığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

ekran-resmi-2020-02-17-13.43.08.jpg

YAPILAN AYRIMI KABUL ETMİYORUM

Ankaralı Sanatçı Ömer Faruk Bostan' da söyleşisinde,  "Bende böyle bir dernek yapısının içinden geldim. İlk başlarda derneklerde çok saz çalıp türkü söyledim.  Ankaralı hemşehrilerimizin sorumluluğunu her zaman üzerimde hissediyorum. Sanat hayatımda parçalarımda Ankara kültürümüze uygun bir misyon taşımaya çalışıyorum.  Ankaralı olduğum için çok mutluyum. Bunu gururla söylüyorum. Ankara’mızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. İstanbul'da, İstanbul sanatçısı, Ankara sanatçısı diye bir ayrım yapıyorlar.  Ben bunu kabul etmiyorum. Bizimde Erik Dalı parçamız dünya çapında dinlenmektedir” dedi.

ALDI SAZINI ELİNE DAVETLİLERİ COŞTURDU

Daha sonra dinleyicilerin de talepleri üzerine sanatçı Ömer Faruk Bostan sazını eline alarak, çeşitli Ankara türkülerini söyledi. Dinleyicilerin büyük bir keyifle dinlediği programa daha sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Seda Kara ve Ertan Erşan da dahil oldular. Onlarda kendi ses ve sazlarıyla Ankara ve İçanadolu türküleriyle konuklara unutulmaz bir program yaşattılar. Program Dernek Genel Başkanı Bayram Mutlu'nun Bir Ankara Derneği olarak her zaman sanatımızın ve sanatçılarımızın destekçisiyiz sözleri, sanatçılara ve izleyicilere teşekkür konuşması ve Ömer Faruk Bostan’a plaket takdimi ile sona erdi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.