Ortaokul ve Lise Araştırma Projeleri Final Yarışması Ödül Töreni'nde Bakan Tekin'den yeni müfredat mesajı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımlarıyla "2204-A Lise ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Ödül Töreni" "gerçekleştirildi.

Ortaokul ve Lise Araştırma Projeleri Final Yarışması Ödül Töreni'nde Bakan Tekin'den yeni müfredat mesajı
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

55’incisi düzenlenen "2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" ve 18’incisi düzenlenen "2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nın ödül töreni ATO Congresium’da gerçekleşti.

Her yıl sayılarını artırarak yarışmaları sürdürdüklerini belirten TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 37 bin 126 öğrencinin hazırladığı toplam 23 bin 066 proje başvurusu alındı. Bölgelerde yapılan proje değerlendirmeleri sonucunda, Bölge Birinciliği ödülü alan 56 ilden, 169 okuldan, 205 proje sahibi 205 erkek ve 248 kız öğrenci olmak üzere toplam 453 öğrenci ve 205 öğretmen, yarışmanın final sergisine ve ödül törenine katılmaya hak kazandı." dedi.

etkin-001.jpg

2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’a ilişkin de bilgi veren Mandal, "2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'nda 23 bin 541 öğrencinin hazırladığı toplam 16 bin 712 proje başvurusu alındı. Bölgelerde yapılan proje değerlendirmeleri sonucunda, Bölge Birinciliği ödülü alan 58 ilden, 144 okuldan, 179 proje sahibi 159 erkek ve 196 kız öğrenci olmak üzere toplam 355 öğrenci ve 179 öğretmen, yarışmanın final sergisine ve ödül törenine katılmaya hak kazandı.” diye konuştu.

etkinlik.jpg

Prof. Dr. Mandal, geleceğin teminatının gençlik olduğunu vurgulayarak, “Gerçekten geleceği konuşuyoruz. Geleceği fethedecek olan öğrencilerimiz, farklılıklarını bilim ve teknolojiyle ortaya koyuyorlar. Öğrencilerimize bize bu heyecanı yaşattıkları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

VELİLERİN ÖNEMİNE VURGU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin eğitim öğretim sürecinde velilerin önemine vurgu yaparak, “Eğitim ve öğretim süreçleri sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile yürüyen bir süreç değil. Velilerimiz de bizimle aynı şekilde yürüdüğünde daha iyi sonuçlar elde edeceğiz. Velilerin öğrenci başarısı üzerindeki etkisi hakkında birçok araştırma mevcut. Bizi kıyasladığınız ülkelerdeki ebeveynlerin, bizim ülkemizdeki ebeveynlere göre haftalık okuma sayısı 2 kat yüksek. Bu salondaki anne ve babaları tebrik ediyorum. İçtenlikle teşekkür ediyorum. Aynı şekilde öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada 808 öğrencimiz var, buradaki öğrencilerimizi teşvik eden, motive eden binlerce öğretmen arkadaşlarımız var. Sağ olun, var olun diyorum." diye konuştu.

tekin.jpg

“MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİNİ İSTEMEMİZİN EN BÜYÜK ÖRNEĞİ...”

Gündemdeki yerini koruyan müfredat değişikliği tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Bakan Tekin, teorik bilgilerin hayata geçirileceği ifade etti.

Tekin, konuşmasında şu mesajları paylaştı: “Bu salon, müfredat değişikliği yapmak istememizin en büyük örneği. Biz tüm okullarımızın aynı hassasiyetle bu süreçlere dahil olması için müfredat değişikliğini yapmak istedik. Öğrencilerimiz öğrenme alanlarında farklı alanlara yönelebilsin, teorik bilgileri hayata geçirebilecek müfredatımız olsun istiyoruz. Gençlerimizin önünü açmak istedik, ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak istedik. TÜBİTAK başta olmak üzere 5 bine yakın paydaşla iş birliği yapmayı hedefliyoruz. Bu değişiklikle çocukların eğitim-öğretim hayatının daha sağlıklı ilerleyeceğini düşünüyoruz. Bu tür etkinlikler üniversite sınavlarında da çocuklara faydalı olacak. Öğretmenlerimizin bu tür etkinliklerde yer almasını da takdir edeceğiz. Katılımı artırmak amacıyla düzenlemelerimiz devam edecektir."

arar.jpg

"GÖZÜMÜZÜ YÜKSEKLERE DİKTİĞİMİZİ TÜM CİHANA DUYURUYORUZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da bir konuşma yaparak gençlerin yaptığı bilimsel çalışmalara vurgu yaptı.

Bakan Kacır, konuşmasında şunlara yer verdi: “Gençlerimizin bilimsel gelişimlerine şahitlik ettiğimiz bu günde burada olmak geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor. Ödül alsın veya almasın tüm gençlerimizin bilim ve teknoloji çalışmalarını tebrik ediyorum. Tam bağımsız Türkiye hedefimiz doğrultusunda ülkemizin ayak sesini dünyaya duyuyoruz. Gözümüzü yükseklere diktiğimizi tüm cihana duyuruyoruz. Bakanlık olarak araştırma merkezlerinden bilim festivallerine kadar gençlerimizi bilimle buluşturacak her adımı atıyoruz. Bütün gençlerimiz umudumuzun parçasıdır. Hayallerinizi gerçekleştirmek için daima yanınızda olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.