Oscar ödüllü “Mariupol'da 20 Gün" belgeseli Ankara’da gösterime girdi

Ankara'da, Ukrayna ve Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlikte, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıç günlerini konu alan "Mariupol'da 20 Gün" adlı belgesel filmi gösterildi. Gösterime, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ve birçok davetli katıldı.

Oscar ödüllü “Mariupol'da 20 Gün" belgeseli Ankara’da gösterime girdi
Yayınlanma:

Bodnar, belgesel öncesi yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşadığını belirterek, "Ukrayna-Rusya savaşının acısını 2 yılı aşkın süredir yaşıyoruz. Tüm kahramanlarımızı hatırlıyoruz ve hatırlamaya devam edeceğiz" dedi. Bodnar, bu akşamın sadece belgesel gösterimi için değil aynı zamanda Ukraynalı askerlerin savaş deneyimlerini dinlemek için de benzersiz bir fırsat olduğunu vurguladı.

Belgeselin uluslararası alanda ödül aldığını ve savaşın gerçeklerini yansıttığını belirten Bodnar, acımasızlığını ve korkunçluğunu vurguladı. Schulz da duygusal bir akşam yaşadığını ifade ederek, konunun önemini vurguladı ve Ukrayna'nın Avrupa ve dünya için ne anlama geldiğini hissettiklerini söyledi.

Ukrayna'nın sadece kendini savunmadığını, aynı zamanda Avrupa'nın ortak değerlerini ve güvenliğini savunduğunu vurgulayan Schulz, Almanya'nın Ukrayna'nın yanında olduğunu belirtti. Schulz, Ukrayna'ya verilen savunma desteğine ve Almanya'nın 1 milyon Ukraynalıya ev sahipliği yapmasına da değindi.

Gösterim öncesinde Mariupol'da görev alan Ukraynalı askerlerin savaş deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, katılımcılar belgeseli izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.